15 priekšmeti jūsu mājās, kurus vajadzētu izmest! FOTO

Lupu spīdums

lup

Jebkura šķidrā kosmētika, īpaši saskaroties ar muti, ātri kļūst par augsni baktērijām. Metiet prom visu, kas vecāks par 6 mēnešiem.

Kondicionieru filtri

fullsize

Saskaņā ar pētījumiem, gaiss telpā ar netīriem gaisa kondicioniera filtriem ir 25-100 reizes sliktāks, kā uz ielas. Ja filtri netiek laicīgi nomainīti, tie visus putekļus, netīrumus un pelējumu veiksmīgi izplata pa telpu un jūs tos ieelpojiet savās plaušās.

Vecais krūšturis

kruš

Vecais, mīļais krūšturis ir nedaudz izstaipījies, bet tas joprojām izskatās diezgan labi un jūs nevēlaties mest to prom. Pārlieciniet  sevi un rīkoties nekavējoties, jo nepareizs vai izstaipījies krūšturis slikti atbalsta krūtis un zaudē savu galveno mērķi.

Trauku švammīte

Trauku švammīte – mikrobu kūrorts. Tas ir mitrs un silts – kā tur nedzīvot? Šādā vidē pārtikas un ūdens baktērijas jūtas brīnišķīgi. Kārtīgi izžāvējiet sūkli pēc trauku mazgāšanas un bieži tās mainiet!

Plastmasas dēlīši

fullsize (1)

Daudzi cilvēki domā, ka koka dēlīši baktērijas uzkrāj vairāk nekā plastmasas, jā, un plastmasas dēlīši kalpo ilgāk. Taču jaunākie pētījumi rāda, ka sveķiem ko satur dabīgs koks, ir antibakteriālas īpašības. Laika gaitā plastmasas dēlītī rodas skrambas un iegriezumi, ko atstāj nazis, ko nevar pilnībā izskalot. Regulāri atbrīvojieties no veciem dēlīšiem un iegādājieties jaunus.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru