2018. gada Eiropas cilvēks Latvijā – Egils Levits

Šodien, 19.decembrī plkst.12 noslēdzas sabiedriskais balsojums, kur pēdējā kārtā līderi bija Egils Levits, jurists, politologs; Elīna Pinto, Eiropas Latviešu apvienības prezidija priekšsēdētāja vietniece; Inguna Grietiņa-Dārziņa Eiropas Latviešu apvienības prezidija locekle, Latviešu biedrības Īrijā valdes priekšsēdētāja, kora eLVē vadītāja.

Par 2018.Gada Eiropas cilvēku Latvijā tika ievēlēts Eiropas Tiesas tiesnesis, jurists, politologs Egils Levits.

Katrs balsotājs ir pamatojis, kāpēc tieši šim cilvēkam jākļūst par 2018.Gada Eiropas cilvēku Latvijā. Ieskatam piedāvājam citātus no balsotāju rakstītā:

“Izcili paveikts darbs Latvijas un latviešu profesionāļu labā vārda nešanai pasaulē. Cilvēks, kurš ir cienīgs kļūt par Latvijas prezidentu. Demokrātijas vērtību aizstāvis, cilvēks ar plašu eiropeisku skatu. Mūža ieguldījums Latvijas tiesību sistēmā un demokrātiskas sabiedrības veidošanā. Viņam pieder vārdi, ka Latvija nav nedz tilts starp Rietumiem un Austrumiem, nedz patilte. Latvija ir Eiropā, un Latvijas kultūrtelpa ir Rietumeiropas kultūrtelpa. Latvijas smadzenes, sirdsapziņa un veselais saprāts. Spēja Būt un Piederēt pasaules humānajā tradīcijā. Ik reizi valstij būtiskos pagrieziena punktos, tā piemēram šī gada vēlēšanās, E.Levits ir paudis kompetentu viedokli, kas ietekmē sabiedrisko domu! Egils Levits gadu gaitā ir kalpojis kā Latvijas sarežģīto vēstures un juridisko jautājumu korifejs, viņa līdzdalība neatkarīgās Latvijas politiskajā ainavā ir nenovērtējama. Personība ar Stāju, Drosmi un Gatavību mainīt Latviju.”

Atbalsta Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un AS “Attīstības finanšu institūcija Altum”.

GADA EIROPAS CILVĒKA LATVIJĀ tituls nu jau 21 gadu pēc kārtas tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem šajā gadā ir devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē biedrība Eiropas Kustība Latvijā. Balsojums un tā pamatojums ir PALDIES tam cilvēkam, kurš darījis vairāk, nekā to prasa darba pienākumi.

Pievienot komentāru