5 triki, kā jūras sāls noderēs saimniecībā. Izlasi un saglabā!


Kad domā par jūras sāli, prāts var momentā pārslēgties uz iecienīto desertu, tumšo šokolādi un jūras sāls mūsu. Izrādās, šis lieliskais produkts var tikt izmantots vēl dažādos citos veidos, sākot ar dabisku organisma detoksikāciju un beidzot ar traipu iztīrīšanu no iemīļotā krekliņa. Tāpēc jūras sāli droši vari pārcelt uz vannas istabu un arī veļas mazgājamo stūrīti.

Jūties skeptiski? Izmēģini šos piecus veidus, kā izmantot jūras sāli “ārpus virtuves robežām”.

Vanna organisma detoksikācijai
Droši vien viens no populārākajiem sāls izmantošanas veidiem (jebkuras jūras sāls, Epsomas vai citas) ir vanna. Daudziem tā ir zināma kā ķermeņa detoksikācijas vanna, kas palīdz izvadīt kaitīgas vielas, tostarp smagos metālus.

Bet jūras sāls arī var organismu nodrošināt ar daudzām vērtīgām vielām, piemēram, kāliju, dzelzi un cinku.

Ja plāno izmantot jūras sāli vannai, noteikti pērc ļoti kvalitatīvu. Izvairies no sāls ar tumšāku nokrāsu, jo tā var saturēt piemaisījumus.

Mājas uzkopšana
Sāls kopumā pazīstama kā dabīgs tīrīšanas līdzeklis. Tāpēc, ja vēlies, lai tava mājas uzkopšana būtu ekoloģiskāka, jūras sāls ir laba alternatīva.

Tu vari uzkopt tualeti, pastu cepeškrāsns tīrīšanai vai pat mājās gatavotu veļas mīkstinātāju, kas padarīs apģērbu super svaigu.

Jūras sāls sprejs
Daudzi populāri zīmoli piedāvā līdzekli matiem ar jūras sāli. Lieliska lieta tavām cirtām, bet vai zināji, ka vari to pagatavot arī mājās? Tev droši vien viss vajadzīgais jau ir pie rokas.

Vajadzīga pudele ar izsmidzinātāju, 1 ēdamkarote jūras sāls, 1 glāze silta ūdens. Visu sakrata, pievieno 1 ēdamkaroti organiskas, nefiltrētas kokosriekstu eļļas un 1 ēdamkaroti kondicioniera pēc savas gaumes. Gatavs! Smaržai vari pievienot dažus pilienus savas iecienītākās ēteriskās eļļas.

Skrubis ķermenim
Ja runa ir par pašgatavotiem skrubīšiem, pirmais nāk prātā cukurs, bet labs variants ir arī jūras sāls.

Lai pagatavotu skrubi no jūrs sāls, vienkārši stikla trauciņā sajauc jūras sāli ar savu iecienītāko eļļu.

Eļļa palīdzēs to visu saturēt kopā, tāpēc to vieglāk uzklāt, tāpat tā darbojas kā mitrinošs krēms, bet sālij piemīt abrazīva un attīroša iedarbība.

Var izvēlēties jau gatavu eļļu, piemēram, saldo mandeļu eļļu vai izmantot džodžobas vai vīnogu kauliņu eļļu, kurai pievieno pāris pilienus aromātiskas ēteriskās eļļas.

Sviedru traipu tīrīšana
Vai ir gadījies ieraudzīt dzeltenīgus sviedru traipus sava iemīļotā sporta krekliņa padusēs? Traki, bet ir risinājums! Vienkārši sajauc 4 ēdamkarotes jūras sāls ar vienu ceturtdaļu karsta ūdens un ar sūklīti ierīvē traipus. Tie sāks pazust, un tavs krekliņš atkal labi izskatīsies.

Avots: “Brainum”

COMMENTS

Pievienot komentāru