6 galvenie iemesli, kāpēc šodien aptaukošanās ir daudz biežāka kā pirms desmitiem un simtiem gadu

4. Nakts miega ilguma samazināšana

Ir noskaidrots, ka pēdējo desmit gadu laikā vidējais nakts miega ilgums ir samazinājies par aptuveni 1 stundu. Miega samazināšana noved pie hormonu, kas ir atbildīgi par badu un piesātinājumu (grelīna un leptīna), sintēzes traucējumiem. Tāpat tiek samazināta somatotropīna ražošana, kas ir viena no spēcīgākajām cilvēka ķermenī ražotajām taukus dedzinošajām vielām.

5. Palielināts cukura patēriņš

Daudzi pētījumi liecina, ka pārmērīga cukura patēriņš izraisa nopietnus vielmaiņas traucējumus un izraisa audu insulīna rezistenci, aptaukošanos, paaugstinātu triglicerīdu līmeni un holesterīna līmeni. Diemžēl pārtikas produkti ar lielu vienkāršu ogļhidrātu saturu tagad ir stingri nostiprinājušies lielākajā daļā cilvēku uzturu.

6. Reklāmu ietekme

Pārtikas zīmolu pārstāvji tērē milzīgus resursus pārtikas produktu reklamēšanai televīzijā, drukātos medijos, internetā un reklāmas stendos. Burtiski katrā solī gaida neveselīgas pārtikas popularizēšana. Tiek lēsts, ka tikai 11% no reklamētajiem pārtikas produktiem ir noderīgi.

Tādējādi lielākā daļa faktoru, kas veicina aptaukošanās attīstību, tiek klasificēti kā maināmi (cilvēks spēj tos ietekmēt). Kontrolējiet savu svaru un palieciet veselīgi!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS:  fabiosa.com

Pievienot komentāru