6 labākie produkti vēža profilaksei un kontrolei

Ne velti saka: “Tu esi tas, ko tu ēd.” Šī frāze mums atgādina, ka mūsu veselības stāvoklis ir tieši atkarīgs no uztura. Kaut arī daži produkti organismam kaitē, bet neko īpaši ļaunu nenodara, citi var ievērojami pastiprināt imunitāti un novērst daudzu bīstamu slimību, tostarp vēža, attīstību.

Pateicoties īpašam ķīmiskajam sastāvam, daži dārzeņi, augļi un pat dzērieni veicina kancerogēnu neitralizāciju, palielina ķermeņa vispārējo tonusu un novērš ļaundabīgo audzēju veidošanos un pārtrauc vēža šūnu dalīšanos.

Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim par 6 produktiem, kurus Amerikas vēža pētniecības institūts iesaka iekļaut jūsu uzturā vēža profilaksei un kontrolei.

1. Mellenes

Plaša mēroga pētījumu rezultāti ir parādījuši, ka pus glāze melleņu dienā var samazināt audzēju veidošanos par 57%. Tas ir saistīts ar antioksidanta pterostilbēna klātbūtni ogās. Īpaši noderīgas mellenes ir, lai novērstu olnīcu vēzi.

2. Zaļā tēja

Šis dzēriens arī satur antioksidantus, kas pazīstami kā polifenoli (katehīni), kuri neitralizē atipiskas šūnas. Zaļās tējas sausajās lapās ir apmēram 40% polifenolu, tādēļ to lietošana var ievērojami samazināt dažādu ļaundabīgo audzēju veidu attīstības risku.

3. Tomāti

Likoptīns- dabiskais pigments, kas piešķir tomātiem sarkanumu – ir spēcīga ķīmiska viela, kas aizsargā mūsu ķermeni no daudziem vēža veidiem. Interesanti, ka šis antioksidants nesadalās pat augstā temperatūrā, kas ļauj gan svaigiem, gan termiski apstrādātiem tomātiem būt noderīgiem audzēju profilaksei.

4. Burkāni

Viens vidējs burkāns nodrošina 200% A un K vitamīna un šķiedrvielu dienas normu. Fitoķīmiskās vielas, kas ir lielā daudzumā šajās saknēs, padara to par lielisku antioksidantu. Beta un alfa-karotīns uztur šūnu veselību, bet luteolīnam piemīt pretiekaisuma iedarbība un tas novērš ļaundabīgo audzēju veidošanos.

5. Brokoļi

Šī veida kāpostu ārstnieciskās īpašības nosaka sulforafāns, kas ir tā sastāvā. Šis organiskais savienojums novērš peptisko čūlu un kuņģa vēzi, kā arī attīra smēķētājus no patogēniem. Bez tam, brokoļi ir bagāti ar indoliem, kuri, pēc zinātnieku domām, inaktivē pārmērīgu estrogēnu koncentrāciju, kas bieži provocē krūts audzējus.

6. Vīnogas

Šis produkts satur daudz bioflavonoīdus – spēcīgu antioksidantu, kas palīdz novērst dažāda veida audzēju attīstību. Vislabākās cīņā pret vēža šūnām ir Concord vīnogu šķirne. Eksperti iesaka to lietot kopā ar kauliņiem un mizu- jo tie satur visvairāk resveratrolu, kas aizsargā organismu no vēža.

Iepriekš minēto produktu izmantošana ne tikai uzlabos jūsu veselību un stiprinās imūnsistēmu, bet arī palīdzēs novērst daudzu veidu vēža attīstību.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru