6 veidi, kā “ieslēgt” hormonus, kas atbildīgi par tievēšanu

1. Apslāpēt apetīti palīdz… garšīgs ēdiens!

1

Protams, jūs zināt sajūtu, kad pat pēc kārtīgām pusdienām jums kaut kas tomēr pietrūkst. Un pat bez izsalkuma sajūtas dodaties uz ledusskapi pēc kārumiem. Lieta tāda, ka ne viss ēdiens “patīk” mūsu organismam. Par sāta sajūtu un gandarījumu pēc ēšanas atbild hormons leptīns. Lielākā daļa no tā tiek aktivizēta pēc proteīna ēšanas. Ir pierādīts, ka olbaltumvielu pārtikas un olbaltumvielu bagātinātāju patēriņš pietiekamā daudzumā mazina izsalkumu un palīdz organismam atbrīvoties no liekajiem ķermeņa taukiem, nezaudējot muskuļu masu.

2. Veido muskuļu masu

2

Hormons, kas atbildīgs par muskuļu pieaugumu, veicina arī liekā svara zaudēšanu. Mēs runājam par testosteronu, hormonu, kas ir gan vīrieša, gan sievietes organismā. Vislabāk to aktivizē svaru celšana. Jūs varat to darīt sporta zālē, vai vienkārši būt fiziski aktīvs dienas laikā. Droša pazīme, ka jums ir pietiekami daudz slodzes muskuļiem – muskuļu nogurums un muskuļu sāpīgums.

3. Neatsakies no brokastīm

3

Katru dienu jūs ir burtiski “pamodināt” jūsu hormonus, izmantojot rīta maltīti. Miega laikā jūsu sirdsdarbība un elpošanas ātrums palēninās, tāpat kā pārējā vielmaiņa. Tāpēc naktī jūsu ķermenis dedzina mazāk kalorijas. Lai pamodinātu un aktivizētu organisma vielmaiņu, jums ir nepieciešams ēst brokastis. No rīta ieteicams lietot augu un dārzeņu olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu avotus.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru