7 “dziednieki” bez zālēm: cukurs brūcītēm, slapjš papīrs – sasitumiem

Foto – Pixabay

1. Bērni, īpaši mazi, bieži krīt un sasitas. Lai mazinātu sāpes un iespējamo zilumu, tūlīt pat sasistajai vietai jāpieliek dūrē saburzīts slapjš papīrs.

2. Mājas apstākļos var pagatavot pavisam vienkāršu ziedi pret apdegumiem. Piemērotā trauciņā izkausē parastu vaska sveci, pievieno 2 ēdamkarotes saulespuķu, atdzesē un uzziež apdegumam.

3. Svaigos redīsos ir daudz fluora, tie ir ieteicami kariesa profilaksei. Savukārt kalcijs parūpēsies par kaulu stiprību, karotīns padarīs gludāku ādu un uzlabos redzi, C vitamīns paaugstinās imunitāti, bet B1 vitamīns nomierinās nervus.

4. Rieksti, rozīnes un siers, ja tos ēd katru dienu, tonizē nervu sistēmu, mazina pārpūli un galvassāpes, stiprina sirds muskuli. Vienā reizē jāapēd 30 valriekstu kodoli, 20 g rozīņu un 20 g siera.

5. Ja acī iemeties miežgrauds, palīdzēt var parasta metāla karote. Kolīdz acs sāk niezēt, ar to trīs reizes turpu šurpu novelk gar plakstiņa malu.

6. Lai sirds būtu stipra un vesela, obligāti vismaz reizi nedēļā jādzer pīlādžu tēja, bet bez cukura.

7. Ja, iegriežot pirkstā, nav pie rokas ne ūdeņraža pārskābes, ne kāda cita līdzekļa, lai apturētu asiņošanu, brūcītei var uzbērt parasto cukuru. Asiņošana momentāni apstāsies.

Pievienot komentāru