7 produkti, ko kategoriski nedrīkst “piekost” pie stiprā alkohola

Marinēti gurķi

Šis punkts ir patiešām pārsteigums. Bet jāpiemin, ka sālīti gurķi ir atļauti. Tie saglabā ūdens un sāls līdzsvaru organismā, bet marinētie gurķi dod papildu slodzi nierēm un aknām, kas jau tā apgrūtinātas ar alkoholu.

Vīnogas, melones, arbūzs

Augļi labi sader ar alkoholu līdz 30 grādiem. Tāpēc tie tik bieži tiek pasniegti ar vīnu. Bet, tāpat kā ar konditorejas izstrādājumiem, ķermenis vispirms pārstrādās tos, un pēc tam stipro alkoholu. Tādēļ intoksikācija notiks ātri.
Bet melones un arbūzs ar stipro alkoholu ir īsta inde jūsu zarnām. Šie produkti sāk rūgt tieši šāda alkohola ietekmē.

Bet nav vērts bēdāties, jo daudzi produkti lieliski sader ar stipriem dzērieniem. Pirmkārt, tie ir skābētie: gurķi, tomāti un kāposti. Pēdējie ir īpaši labi ar degvīnu. Tajos ir daudz C vitamīna, kas palīdz organismam atgūties no alkohola. Tādēļ vakarā piekod skābētus kāpostus, bet nākamajā rītā izmanto to sulu kā ārstniecisku balzamu.

Tāpat labi derēs salāti un ēdieni ar vārītiem kartupeļiem, jo tie ir labs absorbents. Tāpat ir labi degvīnam piekost liesu ceptu vai vārītu gaļu. Jūras veltes parasti ir lieliskas.

Ja jūs vēlaties palikt ballītē visu nakti, tad nelietojiet alkoholu ar aizliegtiem ēdieniem un nelietojiet gāzētos dzērienus. Bet vēl labāk dzeriet mēreni vai ierobežot sevi ar vienu glāzi vīna, bet nākamajā rītā smags paģiras tevi nemocīs. Padoms banāls, bet daudzi aizmirst par samērīguma sajūtu.

Izturieties pret savu veselību ar cieņu!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru