Sastāvdaļas
750 g vistas mīkstuma (vienādās daļās krūtiņas un šķiņķa fileja)
350 g baltmaizes
220 ml piena
30 g sviesta
2 olas
1 tējkarote sāls
½ tējkarote maltu melno piparu
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
150 g baltmaizes izmērcē pienā. Kad tas piebriedis, nospiež un kopā ar vistas gaļu samaļ gaļas mašīnā.
Pienu neizlej: tas vēl noderēs.
Pievieno maltajai gaļai 30 g mīksta sviesta, sāli un piparus. Sajauc un noliek malā.
Atsevišķi pagatavo rīvmaizes maisījumu. Sagriež kubiņos atlikušos 200 g baltmaizes un apgrauzdē. Bļodā ar pienu pievieno olas, šķipsniņu sāls un samaisa.
Ar mitrām rokām un maltās gaļas veido vidēja izmēra kotletes.
Katru iemērc piena maisījumā, pēc tam apviļā maizes grauzdiņos un liek uz sakarsētas pannas. Apcep sviestā vai eļļā uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa.
Avots: “Lifehacker”