Kapātas vistas filejas kotletītes ar šampinjoniem un slepeno sastāvdaļu

Ļoti garšīgas kapātas vistas filejas kotletītes ar slepeno sastāvdaļu – madeiru un šķipsniņu muskatrieksta.

Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Sastāvdaļas
600 g vistas filejas
300 g svaigu šampinjonu
2 sīpoli
150 g saldā krējuma
150 g baltmaizes
20 g zaļa bazilika
50 g Madeiras
Šķipsniņa muskatrieksta
1 ola
50 g sviesta
4 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1 tējkarote cukura

Pagatavošana
1. Vistas fileju sīki sakapā ar asu nazi, pievieno sāli un piparus.

2. Divus sīpolus sīki sagriež un apcep mīkstus sviesta un eļļas maisījumā.

3. Kamēr sīpoli cepas, nomazgā šampinjonus, nosusina ar salveti, sīki sagriež un liek uz pannas pie
sīpoliem. Pārkaisa ar tējkaroti cukura un cep vēl aptuveni 5 minūtes.

4. Blenderī liek baltmaizi bez garoziņas, pielej liesu saldo krējumu, pieliek olu, baziliku un maltu muskatriekstu, sakuļ.

5. Lielā bļodā sajauc kapāto vistas fileju, ceptos šampinjonus ar sīpoliem un olu-saldā krējuma-maizes maisījumu ar garšvielām, pievieno 50 g Madeiras un rūpīgi samaisa.

6. Veido nelielas, apaļas kotletītes un apcep augu eļļā, līdz gatavas un izveidojusies zeltaina garoziņa.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru