Kurš teica, ka marinēt un gatavot dažādus konservus var tikai vasarā? Jebkurā brīdī, kad sakārojas, vari pagatavot dažādus gardumus, arī šos lieliskos salātus.
Sastāvdaļas
5 skābi āboli
5 tomāti
5 nelieli sīpoli
5 saldie pipari
5 baklažāni
10 ķiploka daiviņas
150 g augu eļļas un vēl nedaudz cepšanai
Rupjā sāls
Pagatavošana
Baklažānus sagriež aplīšos, apsāla un atstāj uz pusstundu, pēc tam noskalo, nosusina un viegli apcep augu eļļā.
Sīpolu sagriež pusgredzenos, piparus – prāvos kubiņos, ābolus – daiviņās, tomātus – četrās daļās.
Dziļā katliņā kārtām liek sīpolus, papriku, ābolus, tomātus un baklažānus, katru kārtu pārkaisot ar sāli un sasmalcinātiem ķiplokiem.
Visu pārlej ar eļļu, pusstundu pasautē uz mazas uguns, pēc tam liek uzkodu sterilizētās burkās un aizvāko.