Pagatavo mājās sulīgu un gardu dolmu!
Sastāvdaļas
800 g maltas jēra gaļas
Vīnogu lapas (var izmantot konservētas)
5 sīpoli
8 ēdamkarotes apaļo rīsu
4-5 ēdamkarotes augu eļļas
50 g sviesta
Dilles
Kinza
Sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Sīpolus sagriež sīkos kubiņos, uz lielas pannas izkausē sviestu, pievieno eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un mīksti.
Rīsus noskalo, pārlej ar aukstu ūdeni (ūdenim jābūt 2x vairāk nekā rīsiem).
No uzvārīšanās brīža vāra 2-3 minūtes, liek caurdurī.
Malto gaļu ieliek lielā bļodā, pievieno sāli, piparus, apceptos sīpolus, sīki sakapātas dilles un kinzu, vārītos rīsus.
Sajauc malto gaļu ar visām sastāvdaļām.
Konservētās vīnogu lapas izņem no burkas, nospiež sālījumu.
Lapu liek ar dzīslojumu uz augšu, izlīdzina, no maltās gaļas izveido nelielu desiņu, liek no kāta puses uz lapas malas.
Uzloka uz maltās gaļas lapas apakšējās malas, pēc tam sānu malas un cieši satin.
Liela katla apakšā liek 4-5 vīnogu lapas (var ņem nevienādās un saplīsušās), liek uz tām dolmu aplī, kārtās.
Pārlej ar aukstu ūdeni, lai tas pilnībā pārklātu dolmu, virsū liek šķīvi ar apakšu uz augšu, uz tā – litra burku ar ūdeni.
No uzvārīšanās brīža sautē 1 stundu uz mazas uguns.
Noņem no uguns un ļauj stundu atdzist, lai dolma uzsūktu buljonu.
Var pasniegt ar krējuma, diļļu un ķiploku mērcīti.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Slinkais kāpostu tītenis no jaunajiem kāpostiem- traki garšīgi un ātri!