Vairākums cilvēku zina, ka ķiploki pozitīvi ietekmē organismu, piemēram, tos vēlams ēst saaukstēšanās sezonā.
Speciālisti praksē pārliecinājušies, ka ceptiem ķiplokiem ir īpaša iedarbība 24 stundu periodā pēc to lietošanas uzturā.
Cepti ķiploki pakāpeniski samazina asinsspiedienu, tiem ir antioksidanta iedarbība, palīdz novērst Alcheimera slimību.
Kāda ir cepto ķiploku iedarbība katrā stundā pēc apēšanas?
1. stunda
Organisms sagremo un pastiprina cepto ķiploku barojošās īpašības.
2. – 4. stunda
Ceptā ķiplokā esošās vielas cīnās pret potenciāli ļaundabīgām šūnām.
4. – 6. stunda
Vielmaiņas process paātrinās, aktivizējas liekā šķidruma izvadīšana.
6. – 7. stunda
Antibakteriālais efekts – spilgti izteikts.
7. – 10. stunda
Ķiplokos esošās vielas šūnu līmenī aizsargā organismu no pārskābināšanās.
10. – 24. stunda
Dziļš attīrošs efekts, kas ietver šādus procesus:
– regulē holesterīnu;
– attīra un aizsargā artērijas;
– samazina arteriālo spiedienu;
– nostiprina imūnsistēmu;
– novērš smago metālu uzkrāšanos organismā;
– nostiprina kaulus un locītavas;
– novērš nogurumu.
Ja regulāri lietosi uzturā ceptus ķiplokus, organisms tikai priecāsies, vienīgi jāatceras, ka jādzer daudz ūdens un jāizvairās no saldiem miltu produktiem.
Ķiploku galviņas aukstā marinādē
Kas notiks ar tavu sirdi, ja katru dienu lietosi ķiplokus. + 6 ķiploku līdzekļu receptes
Nātru uzlējums un ķiploki šņabī. 2 receptes matu skaistumam
[…] Arī svarīgi: Kāpēc vērts ēst ceptus ķiplokus? Uzzini, ko tie paveic diennakts laikā! […]
[…] Arī interesanti: Kāpēc vērts ēst ceptus ķiplokus? Uzzini, ko tie paveic diennakts laikā! […]