Aktuāli sākoties skolai: kā pamodināt bērnu, lai iztiktu bez kašķiem!

Rīta plānošana

Izveidojiet sarakstu ar lietām, kas bērnam jādara no rīta. Jūs varat veidot sarakstu vai uzrakstīt uzdevumus uz atsevišķiem papīra gabaliņiem un pielīmēt tos attiecīgajās vietās: pie izlietnes, spoguļa, skapja… Tā būs sava veida atrakcija. Noteikti slavējiet viņu par labi paveiktiem darbiņiem.

Veicināšana

Apsoliet bērnam, ka, ja viņš izpildīs visus grafika punktus (zobu tīrīšana, mazgāšanās, brokastis, apģērbšanās), jūs viņu palutināsiet ar multeni vai kādu spēli. Tikai obligāti izpildiet solījumu. Tikai neļaujieties bērnu manipulācijām.

Izsauc interesi

Tas ir sava veida papildinājums iepriekšējam punktam. Ir skaidrs, ka, ja bērns sagaida piedzīvojumu vai labas ziņas, viņš pamodīsies agrāk. Padomājiet par stāstu, ka viņa rotaļlieta aizbēga, un viņam tā jāatrod, vai arī ļaujiet viņam atzīmēt kalendārā dienas pirms svētku pasākuma.

Saglabājiet mieru

Mēģiniet nekliegt un nenervozēt. Bērns nav kā tu, viņam vajag vairāk laika, lai savāktos un pieņemtu lēmumus. Ja jūs paaugstināsit savu balsi, tad nevēlamā kārtā viņš jūs kopēs un pretosies.

Visas problēmas ir saistītas ar vecāku, nevis bērnu, dezorganizāciju. Ja jūs varat pareizi izskaidrot, kāpēc viņam vajadzētu agri pamosties un varēsiet viņu ieinteresēt, tad nebūs problēmu. Un vēl viens svarīgs jautājums: pievērsiet uzmanību tam, lai bērns aiziet gulēt savlaicīgi.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru