Ātrā siera kūka no kārtainās mīklas

Sastāvdaļas
400 g kārtainās mīklas bez rauga
250 krējuma siera
150 g cukura
2-3 ēdamkarotes cukura vai pūdercukura pārkaisīšanai
80 g sviesta
1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana
Mīklu izrullē divās lielās plātnēs. Vienu liek apaļā vai taisnstūra formā cepšanai.

Sieru, sviestu, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ viendabīgā masā. Lej to formā uz mīklas.

Virsū liek otru mīklas plātni, aizspiež malas.

Ja vēlies, no atlikušās mīklas var pagatavot ornamentus un rotāt ar tiem kūku. Virsu pārkaisa ar cukuru vai cukura un kanēļa maisījumu.

Cep 30 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr virsiņa kļūst zeltaini brūna.

Kad kūka atdzisusi, to ieliek ledusskapī uz pāris stundām, pēc tam sagriež un pasniedz.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru