Banānu torte ar kokosriekstu glazūru. Bez cukura un miltiem!

Piedāvājam recepti banānu tortei ar gardu kokosriekstu glazūru. Garša ir lieliska, turklāt šis ir veselīgs deserts bez cukura un miltiem, ko ļoti viegli pagatavot.

Sastāvdaļas
4 olas
4 lieli, gatavi banāni, sasmalcināti
1 ¾ glāzes mandeļu miltu
¼ tases sasildītas kokosriekstu eļļas
3 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai 1 glāze rozīņu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote dzeramās sodas
Glazūrai
Bundžiņa kokosriekstu krēma
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa

Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Sakuļ olas, banānus, kokosriekstu eļļu vaniļas ekstraktu un kļavu sīrupu lielā bļodā, kamēr mīkla kļūst gaisīga.

Pēc tam iesijā cepamo pulveri, sodu un mandeļu miltus citā bļodā, sajauc, pievieno pirmajam maisījumam.

Pārziež formu ar kokosriekstu eļļu, lej tajā mīklu. Cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes.

Cepšanas laikā sakuļ kļavu sīrupu un kokosriekstu krēmu ar putojamo, atdzesē ledusskapī.

Tortei jāļauj pilnībā atdzist, lai glazūra neizkustu.

Uzmanīgi pārklāj torti ar glazūru. Ja visu torti nav paredzēts saldēt, to sadala porciju gabaliņos,
bet atlikumu glabā ledusskapī.

Pēc vēlēšanās rotā glazūru ar sagrieztu banānu, kapātām pistācijām vai tumšo šokolādi.

Torti vislabāk ēst uzreiz, bet var arī glabāt ledusskapī vairākas dienas.

Labu apetīti!

Avots: Fithacker

Pievienot komentāru