Biezpiena bulciņas “Slaidais pavasaris”. Bez pilītes taukvielu un stāvēšanas pie plīts!

Šī recepte patiks veselīga dzīvesveida faniem. Būtībā šīs bulciņas ir tie paši biezpiena plācenīši, tikai gatavoti cepeškrāsnī, tāpēc nevajag pievienot taukvielas un stāvēt pie plīts.

Sastāvdaļas
200 g mīksta biezpiena
200 g krējuma
2 olas
Pusglāze cukura
3 ēdamkarotes miltus
1 tējkarote sodas

Pagatavošana
Pagatavošanas laiks – 20 minūtes, tāpēc šīs gaisīgās bulciņas var pagatavot pat darbdienas brokastīs, bet svētdienā ģimene būs vairāk nekā laimīga pamieloties ar tik lielisku gardumu.

Saberž biezpienu ar cukuru un iemaisa masā olas.

Rūpīgi izmīca, pievieno krējumu, miltus un sodu. Sodu var nedzēst, tā dzēsīsies saskarsmē ar krējumu un biezpienu.

Iejauc mīklu. Tas nekas, ka tā līp pie rokām, tās var ieziest ar augu eļļu.

No mīklas veido nelielus plācenīšus un liek tos uz pannas.

Iepriekš izklāj pannu ar cepamā papīra loksni vai ieziež to ar augu eļļu, derēs abas metodes.

Cep 200 grādos 15 minūtes. Gaisīgas un gardas biezpiena bulciņas gatavas!

Pasniedz ar sviestu, ievārījumu, krējumu, sīrupu vai šokolādes mērci – saderēs ar visu.

Pievienot komentāru