Bulciņas kā bērnībā “Lāča ķepa”. Uzcep arī saviem bērniem!

Izmēģini mājās pagatavot smalkmaizītes “Lāča ķepa” ar mandeļu pildījumu.

Recepte aprēķināta 24 bulciņām.

Sastāvdaļas
0,5 glāzes mandeļu
75 g mandeļu pastas
Šķipsniņa sāls
100 g cukura
30 g sviesta
1 ola + 2 olas baltumi
2 tējkarotes “Amaretto” liķiera
1,5 kg kārtainās mīklas
Pūdercukurs un mandeles rotāšanai

Pagatavošana
Ar mikseri sakuļ mandeļu pastu, cukuru, sāli un mandeles viendabīgā masā.

Pievieno sviestu, olas baltumus, liķieri un turpina kult, līdz veidojas gaisīgas putas.

Mīklu izrullē 5-6 mm biezumā un sagriež divās 10 cm platās strēmelēs.

Uz pannas izklāj pergamenta papīru un liek virsū vienu mīklas loksni, kuras centrā uzliek mandeļu pildījumu (var ar konditorejas šļirces palīdzību), bet malas pārziež ar olu, kas sakulta ar ūdeni.

Pāri liek vēl vienu mīklas loksni un piespiež malas.

Augšējo loksni pārziež ar olu maisījumu, pārkaisa ar sagrieztām mandelēm un sagriež 8-10 cm bulciņās.

Katru “ķepu” rotā ar iegriezumiem augšējā kārtā (kā attēlā).

Cep cepeškrāsnī 200 grādos 25-30 minūtes. Gatavās bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru