Četras labākās skābeņu zupas receptes. Kad tad, ja ne tagad!

Skābeņu zupa

5 ēd. k. svaigu, nomazgātu, sagrieztu skābeņu lapu ar kātiņiem pievieno sagrieztus, vārītus kartupeļus vai sutinātus dārzeņus — pēc izvēles (burkānus, kāļus, bietes, puķkāpostus) un tad vēl garšaugus (selerijas, pētersīļus, dilles, lociņus, puravus u. c.), kā saknes, tā arī lapiņas.

Šo maisījumu ieber verdošā ūdenī, vāra, līdz skābenes mīkstas. Pievieno saldo krējumu, mazliet citrona sulas, 0,5 tējk. ķimeņu, vārītu, sagrieztu olu.

Skābeņu zupa ar grūbām

500 g skābeņu, 4 l ūdens, 200 g sviesta, 100 g miltu, 50 g grūbu vai putraimu, 200 g krējuma, sāls, sīpols Uzliek vārīties ūdeni kopā ar sīpolu un grūbām. Kad grūbas gatavas, ieber sagrieztas, nomazgātas skābenes. Pēc tam izkausē sviestu, pieber miltus, pielej buljonu, kurā vārījās skābenes, izmaisa, tumi vāra 10–15 minūtes un ielej zupā. Pēc garšas pieber sāli, pieliek skābu krējumu.

Spinātu un skābeņu zupa

Spinātus labi nomazgā un izsautē. Uz 400 g spinātu saputo 50 g sviesta un sakapā 2 cieti novārītus olu dzeltenumus. Iegūto masu pārlej ar spinātu ūdeni un pamazām pievieno spinātus.

Ņem 400 g skābeņu, izsutina un izberž caur sietu. Tad liek katlā 2 daļas spinātu un 1 daļu skābeņu, atšķaida ar jau iepriekš novārītu ūdeni, pieliek miltu tumi un visu uzvāra. Pasniedzot galdā, pievieno karoti krējuma un vārītu olu, kas ēdama gaļas vietā.

Skābeņu zupa

500 g skābeņu, 4 l ūdens, 200 g sviesta, 100 g miltu, 200 g skāba krējuma, sīpols, sāls, burkāni.

Ūdeni uzliek vārīties, pievieno sīpolus un burkānus, nomazgā skābenes, ieber ūdenī, vāra, līdz skābenes mīkstas. Tad vai nu izmaļ ar gaļasmašīnu, vai izrīvē caur sietu.

Sviestu izkausē, pieber miltus, sajauc, pielej sakņu buljonu, izmaisa, vāra 10–15 minūtes, tad pieliek samaltas skābenes, samaisa. Ceļ galdā ar skābu krējumu vai mīksti novārītu olu.

COMMENTS

Pievienot komentāru