Covid-19: Kopā ne vairāk kā 2 cilvēki vai ģimene, par ārkārtas situāciju lemj valdība

Valdība lēmusi ieviest striktākus pulcēšanās ierobežojumus, vēsta LTV Ziņas. Ārkārtējās situācijas laikā ārpus mājām vienkopus būs ļauts atrasties tikai diviem cilvēkiem vai vienas ģimenes locekļiem, pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes paziņoja premjers.

“Kad ir sākusies neizsekojama vīrusa pārnese sabiedrībā, aizvien svarīgāka kļūst nosacījumu ievērošana. Šobrīd ir vienalga, kāda krāsā SPKC kartē jūs redzat savu pašvaldību, visi ierobežojumi ir jāievēro vismaz līdz ārkārtējās situācijas beigām. Redzam, ka Latvijā ir pieaudzis slimnīcā stacionēto cilvēku skaits – šobrīd 24. Trīs pacientu stāvoklis vērtējams kā smagāks, pārējiem ir vieglas slimības izpausmes formas,” izteicās Veselības ministre Ilze Viņķele.

Viņš arī norādīja, ka ir izņēmumi – ģimenes varēs turpmāk turēties kopā, ierobežojums neattieksies arī uz cilvēkiem darba vietās. Divu metru atstarpe jāievēro gan veikalā, gan sabiedriskajā transportā, mežā, staigājot pa parku.

Ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 inficēti vēl divi stomatologi, viena medmāsa un NMPD šoferis, sacīja Slimību profilakses un kontroles centrs pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumi konstatēti jau 45 pašvaldībās, tostarp Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas un Alūksnes novados, liecina Slimību profilakses un kontroles centrs apkopotā informācija. Visvairāk ar Covid-19 inficēto vēl joprojām ir Rīgā – 101 līdz 250, kam seko Jūrmala.

Elektronisko sakaru komersantiem būs pienākums nodrošināt datus par Covid-19 inficēto vai kontaktpersonu atrašanās vietu, lēma Ministru kabinets. Saņemtie dati tiks nodoti SPKC, lai veiktu epidemioloģisko izmeklēšanu un pārliecinātos par personu sniegtās informācijas patiesumu.

Pievienot komentāru