FOTO: Cik mīļi – līdzjūtīgs puisis izglābj 350 suņus!

Kāds puisis, vārdā Farids Mansurovs, netālu no Baku pilsētas nelielā platībā – savas vasarnīcas teritorijā – izveidojis patversmi “Labā pasaule” sakropļotiem suņiem, kurā jau izglābti vairāk nekā 350 dzīvnieki.

Pats pirmais Farida izglābtais suns bija zaudējis ķepu ceļu satiksmes negadījumā, pēc tam pie viņa nokļuva mazs bezpajumtes kucēns, kuru viņš izglāba no bada un aukstuma.

Šobrīd patversme vienlaicīgi var uzņemt 350 suņus.

“Invalīdi, sakropļoti vai slimi suņi. Tātad mums ir noteikts virziens – mēs glābjam tos, kas nokļuvuši lielākajā nelaimē,” saka Farids.

Patversmē ir arī suņi, kas nepavisam nav līdzīgi nabadziņiem, bet tiem ir dziļas psiholoģiskas traumas. Piemēram, šobrīd tur mitinās vācu aitu suņi, kurus puisis izpircis no to nežēlīgā saimnieka, kurš dzīvniekus turējis briesmīgos apstākļos, turklāt vēl pie pusmetru garas ķēdes.


Farids izvirzījis sev uzdevumu ne tikai atveseļot dzīvniekus, bet arī iemācīt tos atkal uzticēties cilvēkiem.

“Daži vecāki saviem bērniem iemāca neuzticēties dzīvniekiem, bet pēc tam brīnās, no kurienes rodas cietsirdība. Jau no mazotnes jāmāca bērniem mīlēt visu dzīvo, dabu, visu, kas apkārt,” pārliecināts dzīvnieku glābējs.

Suņus no patversmes var paņemt jebkurš, kurš apņemas par tiem rūpēties un tos mīlēt.

Avots: “Brainum”

Pievienot komentāru