Levits vēl iziet no krīzes; jaunākie dati par Covid-19 neiepriecina

Foto – Valsts prezidenta kanceleja

“Mēs esam ļoti patriotiska nācija – cilvēki domā par savu valsti, par savu uzdevumu valstij. Pirms 102 gadiem vīri un sievas izcīnīja Latvijas valsti. Pēc 20 neatkarības gadiem sekoja 50 okupācijas gadi, un nu atkal jau 30 neatkarības gadi. Mēs esam izturīgi, un katrai paaudzei ir jāpārvar savas grūtības.

Es vēlu visiem Latvijas valsts dibināšanas dienā gaišas domas par savu dzīvi, saviem tuvajiem, savu valsti. Aicinu visus vēl vairāk nekā līdz šim padomāt par saviem tuvajiem, parūpēties par viņiem, piezvanīt tiem, kuri ir izolācijā.

Nākamajā – Latvijas 103. gadā – lielākais sasniegums būs, ka mēs iziesim no krīzes un situācija būs labāka. Gaišus valsts svētkus!” svētku uzrunā teica Valsts prezidents Egils Levits.

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta 442 cilvēkiem, piecas personas mirušas (viena vecuma grupā no 30 līdz 35, viena vecuma grupā no 50 līdz 55, viena vecuma grupā no 70 līdz 75, divas personas vecuma grupā no 80 līdz 90), informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Pēdējās diennakts laikā veikti 7857 Covid-19 izmeklējumi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 5,6%.

Aizvadītajā diennaktī stacionēti 45 cilvēki. Kopā stacionāros ārstējas 370 pacienti: 354 ar vidēji smagu slimības gaitu, 16 ar smagu slimības gaitu. Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 49 pacienti – kopā 868, informē Nacionālais veselības dienests.

Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 11 356 personas un 1557 izveseļojušās.

Lai radītu svētku sajūtu, nevajag lielas ļaužu masas un saietus. Svētki ir sirdī, tā ir iekšēja attieksmes lieta, “Rīta Panorāmas” valsts svētku speciālizlaidumā sacīja bijušais Augstākās Padomes deputāts, Liepājas slimnīcas ārsts – reanimatologs Ivars Krastiņš

Pievienot komentāru