Daļa vēlētāju joprojām nesekmīgi mēģina nobalsot ārpus saviem vēlēšanu iecirkņiem


Turpinoties iepriekšējai balsošanai Eiropas Parlamenta vēlēšanās, daļa vēlētāju Rīgā nav informēti, ka šodien iespējams nobalsot tikai tajā iecirknī, kurā viņi ir reģistrēti, un viņi neveiksmīgi centušies nobalsot citā balsošanas vietā, novēroja aģentūra LETA.

Piemēram, iecirknī Rīgas 40.vidusskolā pie balsošanas netika vismaz desmit cilvēki, un līdzīga situācija bija vērojama Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā iekārtotajā balsošanas vietā.

Arī iecirknī VEF Kultūras pilī bija sastopami vēlētāji, kuri bija iecerējuši nobalsot darba vietai tuvējā iecirknī, bet viņiem tas neizdevās, jo konkrētie balsotāji bija reģistrēti citā iecirknī un nezināja, ka šajās vēlēšanās iecirkņa maiņa vairs nav iespējama.

Līdzīga situācija veidojas Natālijas Draudziņas vidusskolas vēlēšanu iecirknī, kur no aptuveni 30 atnākušajiem astoņiem bija jādodas prom, jo viņi nav reģistrēti šajā, bet citā balsošanas vietā. Sākoties iecirkņa darba laika otrajai stundai, iecirknī sāk ierasties vairāk balsotāju.

Kā novēroja aģentūra LETA, sākotnēji rindas iecirkņos neveidojās.

Vairākos iecirkņos šodien nebija izvietota informācija, ka nav vairs iespējams nomainīt vēlēšanu iecirkni, ka balsot var tikai konkrētajā iecirknī reģistrētie un ka darba laiks pagarināts līdz plkst.20. Kā aģentūrai LETA pastāstija Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Līva Laizāne, pašvaldību vēlēšanu komisijas ceturtdien tika lūgtas izlabot iecirkņos pieejamo informāciju, norādot, ka šodien iecirkņi strādās līdz plkst.20. Pašvaldību vēlēšanu komisijām tikusi nosūtīta infrmācija, ka nomainīt vēlēšanu iecirkni tiešsaistes sistēmā vairs nebūs iespējams, piebilda Laizāne.

Kā ziņots, Latvijā šodien turpināsies iepriekšējā balsošana EP vēlēšanās – iedzīvotāji varēs doties vēlēt līdz pat plkst.20.

Balsot varēs tikai iecirkņos, kuros vēlētāji ir reģistrēti. Iepriekš visās trīs iepriekšējās balsošanas dienās bija paredzēta iespēja vēlēt arī citā iecirknī, tomēr CVK tiešsaistes datu apmaiņas sistēmas problēmu dēļ šodien šādas iespējas nebūs.

EP vēlēšanu pamatdiena būs sestdien, kad arī balsot varēs tikai tikai iecirkņos, kuros vēlētāji ir reģistrēti.

Pievienot komentāru