Dažas nedēļas pirms sirdslēkmes ķermenis parasti brīdina par tās tuvošanos! Neignorē šīs pazīmes.

1

Sirds slimības- galvenais nāves gadījumu cēlonis visā pasaulē: 25% nāves gadījumu notiek tieši tādēļ. Tomēr 90% no sirds un asinsvadu slimībām var novērst, izmantojot sabalansētu uzturu, novēršot kustību trūkumu un neveselīgus ieradumus.

Koronārā sirds slimība – slimība, kas apvieno koronāro aterosklerozi, stenokardiju un miokarda infarktu. Sakarā ar holesterīna nogulsnēšanos uz koronāro artēriju sieniņām, to diametrs sašaurinās un asins plūsma pasliktinās. Laika gaitā nogulsnējumi tikai pieaugs, apgrūtinot asins plūsmu. Tā kā lielākā daļa zāļu nespēj pilnībā izšķīdināt tos, sirdslēkmes iespējamība kļūst bīstama.

Sirdslēkme ir īpaši mānīga, jo tā notiek negaidīti. Turklāt 20% no sirdslēkmēm ir bez simptomiem. Šīs tā saucamās “klusās” sirdslēkmes nodara neatgriezenisku kaitējumu veselībai. Tāpēc ir ļoti svarīgi zināt simptomus, kas var brīdināt jau iepriekš, ka jūs drīz var skart sirdslēkme. Šeit ir 6 “pirmsvēstneši” miokarda infarktam.

2

1. Spiediens krūtīs

Nekad neignorējiet spiedienu vai sāpes krūtīs. Tas ir skaidrs signāls, ka Jums ir sirdsdarbības traucējumi, kas prasa tūlītēju ārstēšanu. Biežas sāpes krūtīs – zīme, ka sirds lēkme var notikt jebkurā brīdī. Ja sāpes izplatās uz rokām, muguru, pleciem un kaklu – tā jau ir sirdslēkme, nekavējoties izsauciet ātro palīdzību!

2. Elpas trūkums

Sirds un plaušas strādā tandēmā, tāpēc traucējumi vienā orgānā izraisa problēmas ar otru. Artēriju diametra sašaurināšanās novērš normālu asins plūsmu. Rezultātā plaušas saņem pārāk maz asiņu, un jūs sākat burtiski aizelsties, ar muti tverot gaisu.

3. Bezcēloņa nogurums

Ja pamostaties noguris un jums nav spēka, lai veiktu parasto darbu, – tā varētu būt pazīme gaidāmai sirdslēkmei. Nogurums nozīmē, ka Jūsu sirds strādā smagāk, lai sūknētu asinis.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru