Sastāvdaļas
200 g diļļu
70 g vārīta, atdzesēta ūdens
2 ēdamkarotes galda etiķa (9%)
4-5 daiviņas ķiploka
70 g augu eļļas
Pagatavošana
Dilles var izmantot pilnībā, tikai dažādos veidos, pat ja tās jau sākušas ziedēt. Zaļumus – atsevišķi, jaunos ziedkātus – atsevišķi, bet cietos, vecākos kārtus – atsevišķi.
Vecākos kātus kaltē, bet ēnā, nevis saulē. Tie noderēs konservēšanai.
Jaunos ziedkātus kopā ar daļu zaļumu var sablendēt.
Lai blendēt vieglāk, pievieno nedaudz vārīta un atdzesēta ūdens. Uzreiz var pievienot arī etiķi.
Pēc tam masai pievieno ķiplokus un vēlreiz sablendē.
Pārliek traukā, pievieno sāli, augu eļļu, samaisa.
Diļļu pastu glabā ledusskapī mazās burciņās.
Šādi pagatavotas dillītes noderēs salātos, zupās, maltajai gaļai, gaļas un zivju ēdieniem un pat citiem
konserviem.
Jaunās diļļu lapiņas var nogriezt, salikt saldēšanas maisiņā un glabāt saldētavā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mājās gatavota mērcīte “Hrenovina” 15 minūtēs! + Vēl 3 receptes ziemas krājumiem
Latviskais zaļumu pesto ar nātrēm, dillēm, baziliku. Īpaši veselīga mērcīte!