Dramatiski: Specvienība pēdējā mirklī atrunā vīrieti no pašnāvības (VIDEO)

Kadrs no video

Specvienības operācijā Dārzciemā novērsta pašnāvība: kāds vīrietis bija ieslēdzies savā privātmājā un, turot ieroci pie deniņiem, grasījās izdarīt pašnāvību, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Cilvēku kliedzieni, suņu riešana un policijas sirēnas vēlā vakara stundā sacēla kājas daudzus Dārzciema ielas apkaimē dzīvojošos. Pie kādas privātmājas, ģērbti speciālā ekipējumā, pulcējušies bruņoti vīri maskās. Specvienības bataljona darbinieki, pagriežot vairogus pret mājas logiem, skaļi sarunājās ar kādu cilvēku, kas atradās nama pirmajā stāvā.

Diāna, kura dzīvo netālu no Dārzciema ielas, nejauši kļuva par speciālās operācijas aculiecinieci.

“Es ieraudzīju vīriešus – kaujinieku vienību, policijas darbiniekus. Viņi caur žogu sarunājās ar vienu no vīriešiem. Visticamāk, viņš bija ar ieroc, bija drauds drošībai… Policijas pārstāvji ar viņu runāja caur vārtiem. Aicināja nedarīt muļķības, nolikt ieroci zemē un iznākt ārā ar paceltām rokām,” stāsta Diāna.

Acīmredzot, policisti apzinoties situācijas nopietnību, līdz pēdējam mēģināja ieturēt drošu distanci, lai pārgalvi nesabiedētu un viņš nenodarītu pāri sev vai kādam, kas tobrīd kopā ar viņu atradās mājās. Situācija kļuva skaidrāka, kad likumsargi, spīdinot logā, atskārta, ko tieši vīrietis grasījās darīt.

Pēc atkārtotiem aicinājumiem vīrietis uz mirkli lēnām nolaida roku, taču drīzumā, šķiet, lai pierādītu policistiem savas rīcības nopietnību, pamatīgi riskējot, raidīja šāvienu gaisā.

Pēc ilgām pārrunām specvienības darbiniekiem tomēr izdevās pierunāt kungu padoties un iznākt ārā. Tiklīdz vīrietis pameta telpas un nolika pistoli zemē, viņš tika saslēgts rokudzelžos.

“Paldies Dievam, situācija neprasīja upurus. Specvienības vīri operatīvi nostrādāja. Neviens necieta. Varb

Pievienot komentāru