Latvijas māsu asociācijas viceprezidente: Aizsargtērpus pērku autokrāsošanas veikaliņos

Kadrs no video

“Latvija šim izaicinājumam (COVID – 19) nebija gatava. Mums nav nacionālo rezervju, kuras mēs varētu ārkārtas situācijā paņemt un lietot tik lielā daudzumā, kā tas ir nepieciešams.

Līdz ienāca pirmā krava ar aizsargmaskām no Ķīnas, kas bija 29. martā, slimnīcas dzīvoja uz saviem resursiem, kas tika pirkti ikdienas lietošanai,” RīgaTV 24 raidījumā „Kārtības Rullis” par gatavību COVID – 19 un aizsarglīdzekļu pieejamību sacīja Ilze Ortveina, Latvijas Māsu asociācijas viceprezidente.

Ortveina norādīja, ka visi resursi, kas ir slimnīcām, tika pirkti normālam darba procesam, līdz ar to arī viņiem nācās meklēt risinājumus šai specifiskajai situācijai.

“Es, piemēram, garos aizsargtērpus, pērku autokrāsošanas mazumtirdzniecības veikaliņos pa pieciem, sešiem pāriem, tik, cik var vēl nopirkt. Nekur šādus aizsargtērpus nopirkt nevar. Ar tērpiem ir nodrošināts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), infektoloģijas centrs, taču pārējām slimnīcām šādu resursu nav. Sazinoties arī ar NMPD, viņiem šie krājumi ir tik lielā daudzumā, ka pašiem knapi pietiek, un arī viņi gaida Ķīnas piegādes,” reālo situāciju iezīmē Latvijas Māsu asociācijas viceprezidente.

Ortveina sacīja, ka, negaidot valdības atbalstu, mediķi pērk nelielos daudzumos aizsardzības līdzekļus dažādās pasaules vietās. Un pēc viņas teiktā, tas esot kā pirkt “kaķi maisā”, turklāt par fantastiskām cenām, jo ir cilvēki, kas šobrīd mēģina taisīt biznesu uz šī rēķina, un nekad nevar zināt, kādu preci saņemsi – vai tā būs kvalitatīva un vispār lietojama.

Pievienot komentāru