Es esmu ginekoloģe-akušiere, un tieši tāpēc nekad mūžā netaisos dzemdēt!

Es mīlu savus bērnus vairāk par visu pasaulē. Un tikai šī iemesla dēļ es izeju cauri šim murgam jau trešo reizi. Bērni padarīja manu dzīvi pilnvērtīgu, bet es vairs nekad neizlikšos, kā grūtniecība ir pats maģiskākais un brīnišķīgais manas dzīves periods. Tas nav tiesa”.

Tas viss neizklausās jauki un burvīgi. Turklāt, grūtniecība var radīt draudus veselībai. Sievietes ķermenis pilnībā pārmainās 9 mēnešu laikā. Paaugstinās diabēta attīstības, hipertonijas un sirds nepietiekamības risks. Grūtnieces bieži sūdzas par krampjiem. 2010. gadā Lielbritānijā veica interesantu pētījumu. Tas parādīja, kā grūtniecības laikā risks nomirt ir augstāks, nekā: izmantojot kopējo anestēziju, nirstot ar akvalangu, lidojot ar lidmašīnu vai deltaplānu, braucot ar kanoe. Tāpat, risks nomirt grūtniecības vai dzemdību laikā ir 10 reizes lielāks, nekā veicot abortu.

Sieviešu apspriešana, kuras izlēma nekad nedzemdēt bērnus, tāpat kā aizliegums veikt abortus – to visu var salīdzināt ar aizliegumu nirt ar akvalangu. Ārsti atsakās pārtraukt sieviešu grūtniecību savu personīgo principu dēļ. Bet kāpēc viņi vērtē dažas nedēļās veca embrija dzīvību augstāk, nekā sievietes dzīvību, kura pat nav gatava dzemdēt?

Sabiedrībā sievietes grūtniecība tiek uzskatīta par pienākumu. Visi apzinās aptuvenos riskus, kuri rodas. Bet kāpēc mēs neuztveram sievietes kā varones? Visi vienkārši parausta plecus un saka: “Nu viņa taču izlēma dzemdēt”. Daudzi jutās nepilnvērtīgi un kroplīgi bez bērniem. Un sabiedrība ir priecīga izteikt pārmetumus sievietei, kura nav dzemdējusi.

Negribēt dzemdēt ir normāli. Negribēt just visas grūtības, nelabumu, reiboņus, nogurumu un aizkaitināmību ir pilnīgi normāli. Bet visi tāpat pārmet sievietēm, kuras iet uz abortiem vai ir izlēmušas to, kā bērni nav priekš viņām. Personīgi es ļoti labi saprotu, kā bērnu iznēsāšana pati pa sevi ir ļoti sarežģīta. Bet bez tā nevar radīt pēcnācējus. Bet es….vienkārši nevēlos tajā piedalīties personīgi.

Bet -tas viss neliedz man palikt par mīlošu jūs dakteri”.

Es domāju, kā jūs piekritīsiet – viņas vārdi šokē un droši vien mūsu sabiedrība nespēs tos pieņemt. Bet katrai sievietei ir tiesības uz savu izvēli! Un kā domājat jūs?

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: marketium.ru

Pievienot komentāru