Fermentētu biešu kvass. Šis brīnumdzēriens attīra un stiprina organismu

Bietēs ir daudz cukura, tāpēc tās iesaka lietot mērenā daudzumā. Bet fermentētas jeb sālītas vai skābētas bietes ir pavisam kas cits. Tās ir veselīgas, jo baktērijas apēd visu cukura fermentācijas procesā. Savukārt veselībai vērtīgās vielas paliek neskartas.

Fermentētos produktos ir daudz vērtīgo priobiotiķu un labo baktēriju. Pētījumos pierādīts, ka tās satur ideālu baktēriju sastāvu, kas veicina labāku fizisko, garīgo un emocionālo veselību. Skābētu biešu sula ir daudz labāka nekā probiotikas!

Fermentētas bietes
Fermentētas bietes ir vēl veselīgākas par svaigām. Iegūsi visas veselīgās vielas un vēl bonusi. Fermentācijas process palielina bietes biopieejamību, un organisms saņem daudz noderīgo baktēriju un fermentu.

Biešu kvass kļūst arvien populārāks starp veselīga dzīvesveida piekritējiem. Noteikti katrs būs nogaršojis skābētu biešu solu, marinētas bietes un skābētus kāpostus.

Biešu kvass paaugstina imunitāti, attīra asinis, novērš nogurumu un tīra nierakmeņus, atbrīvo no pārmērīga jutīguma pret dažādām vielām, alerģijas un gremošanas traucējumiem.
Šis dzēriens tāpat uzlabo sejas ādas stāvokli, novērš pigmenta plankumus, nostiprina matus un pat aizkavē nosirmošanu.

Sākumā nedzer par daudz. Ārstēšanos ar fermentētu biešu sulu sāk ar nelielu daudzumu, ko pakāpeniski palielina. Var sākt pat ar tik nelielu daudzumu kā ēdamkarote.

Biešu kvasa recepte
Divas organiski audzētas bietes, sagrieztas kubiņos. Rīvi neizmanto, lai neatbrīvotos pārāk daudz cukura.

Organiski audzētas bietes netīra. Miziņā ir daudz veselīgu baktēriju, kas paātrina fermentācijas procesu.

Ja izmanto tradicionāli audzētas bietes, tās nomizo, jo miziņā ir pārāk daudz pesticīdu.

Tāpat būs vajadzīgas 3 ēdamkarotes skābētu kāpostu/marinējuma sulas, filtrēts ūdens (labi der avota un destilēts ūdens) un svaiga biešu sula – var būt arī atšķaidīta.

Krāna ūdens satur hloru un citas ķīmiskas vielas, kas aptur rūgšanas procesu, un bietes var sākt bojāties. Ja nav cita, var uzvārīt krāna ūdeni un ļaut tam nostāvēties istabas temperatūrā.

Ņem pustējkaroti dabīga sāls. Var izmantot jūras vai rozā Himalaju sāli. Sāls novērš kaitīgo baktēriju augšanu. Tomēr sāli nedrīkst pielikt par daudz, lai kvasam nebūtu nepatīkama piegarša.

Bietes kubiņus liek lielā burkā un piepilda to ar ūdeni līdz vienai trešdaļai. Pievieno pārējās sastāvdaļas, sakrata, lai sāls izšķīstu.

Bietes glabā istabas temperatūrā 3-5 dienas. Ja gatavo ziemā, raudzēt var veselu nedēļu. Burku cieši aizvāko un katru dienu ļauj izplūst gāzei.

Noņem putas un pelējumu. Katru dienu pagaršo un pārliek ledusskapī, tiklīdz ar garšu esi apmierināts un parādījušies burbulīši. Aukstums apturēs rūgšanas procesu.

Ieteikumi lietošanai
Iegūto šķidrumu var izkāst. Jāņem vērā, ka laktofermentētais biešu kvass saglabā savas antiokisdantu īpašības 30 dienas.

Fermentētās bietes var apēst vai izmantot vēl vienas biešu kvasa porcijas sagatavošanā.
Šādi sagatavotas bietes noder, piemēram, boršča vārīšanā.

Avots: “Fithacker”

Pievienot komentāru