FOTO: Desmitgadīga kāpu izbraukātāja tēvs iekausta Zaļās partijas velobraucēju

Facebook, Zaļā partija

Aizvadītajās brīvdienās asa vārdu pārmaiņa un visbeidzot arī dūru vicināšana notikusi Klapkalnciemā, kad Latvijas Zaļās partijas (LZP) aktīvists un velobraucējs Oļegs Stoļarovs kāda 10 gadus veca puikas tēvam aizrādījis, ka viņa atvase ar motociklu izbraukā kāpas, vīrietis kļuvis agresīvs un savu taisnību mēģinājis pierādīt ar fiziska spēka palīdzību.

Par notikušo incidentu Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību. LZP savukārt paziņojusi, ka “partijas biedrs guvis smagus miesas bojājumus pēc kāpu izbraukātāja tēva uzbrukuma”.

Svētdien VP Tukuma iecirknī saņemts izsaukums uz Engures novada Klapkalnciemu, kur kādam vīrietim nodarīti miesas bojājumi. Saistībā ar notikušo sākta izmeklēšana un sākta ekspertīze miesas bojājumu smaguma noteikšanai.

“Svētdienā, 1. martā LZP biedrs un zināmais veloaktīvists Oļegs Stoļarovs guva smagus miesas bojājumus pēc mēģinājuma miermīlīgi uzsākt sarunu ar mazgadīgā motorizēta transportlīdzekļa vadītāja – kāpu izbraukātāja vecākiem,” teikts LZP paziņojumā.

“Šis ir kārtējais kliedzošais gadījums, kas tikai apliecina, ka līdz šim realizētie preventīvie pasākumi, lai mazinātu sabiedrību apdraudošos un vidi postošos kāpu un dabas teritoriju izbraukāšanas gadījumus, nav devuši rezultātus. Tiek apdraudēti ne tikai sabiedrības locekļi, dabas teritorijas, bojāta zemsedze un radīta ugunsbīstamība, bet eskalējas konflikti starp motorizēto transporta līdzekļu vadītājiem un dabas draugiem.”

LZP aicina iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Zemkopības ministriju uz aktīvu rīcību pretlikumīgai motorizēto transportlīdzekļu izmantošanas izskaušanai dabas zonās un meža teritorijās.

Pievienot komentāru