VIDEO: Labas ziņas par Latvijā pirmo Covid-19 pacienti un viņas meitu


2. martā hospitalizētās Covid-19 pacientes veselības stāvoklis uzlabojies, vēsta LTV Ziņas.

Pirmdienas vakarā sievietei veiktas atkārtotas koronavīrusa analīzes, kas bijušas negatīvas. Otrdien viņa kopā ar meitu tiek izrakstīta no slimnīcas, apstiprināja Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja Baiba Rozentāle.

Minētā sieviete sestdien, 29.februārī, ielidoja no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Lidsabiedrības “airBaltic” lidmašīna ar reisa numuru “BT-226” 29.februārī plkst.15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst.17.55 ielidojusi Rīgā. Inficēšanās notikusi Itālijā. Sieviete kopā ar ģimeni ceļojusi no Itālijas uz Minheni Vācijā un tad ar lidmašīnu uz Rīgu.

Speciālisti jau vakar paziņoja, ka ir ieguvuši visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu, kā arī lidmašīnas pasažieriem. Identificētas tuvākās kontaktpersonas, kas sēdējušas tuvu saslimušajai personai.

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada 31.decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu.

Jaunais koronavīruss ceturtdien tika konstatēts Igaunijā, bet piektdien – arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Visos šajos gadījumos inficētās personas kaimiņvalstīs ieradušās no vīrusa skartajām valstīm un teritorijām, konkrētajos gadījumos – no Irānas un Itālijas.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Pievienot komentāru