FOTO: Valkas novadu kapā milzīgi krusas graudi – var šķūrēt ar lāpstu!

Ekrānuzņēmums no Facebook

Milzīgi krusas graudi svētdienas vakarā kapājuši Valkas novada Ērģemes pagastu – šādu jūnijam neparastu parādību atnesis līdzi negaiss.

Krusa noklājusi zemi baltu tik biezā slānī, ka to varēja šķūrēt ar lāpstu, vēsta LTV Ziņas.

Krusas graudi bija dažāda izmēra, bet lielākie ap 2-2,3 centimetru diametrā. Krusa sabojājusi arī kādas ēkas jumta segumu un postījusi dārzus.

Tuvākajā darba nedēļā Latvijas teritoriju regulāri šķērsos gubu-lietus mākoņu zonas, līdz ar to, katru dienu gandrīz visā Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, bieži ducinās arī pērkons, vietām nokrišņi būs stipri un gaidāma arī krusa. Līdz ar dienvidaustrumu vējiem Latvijā ieplūdīs arī ievērojami siltāks gaiss – nedēļas pirmajās pusē valsts austrumu daļā gaiss vietām iesils līdz pat +26…+31°, vēsta www.meteo.lv speciālisti.

Nedēļas pirmajā pusē valstī ieplūdīs silts un mitrs gaiss, līdz ar to virs mūsu reģiona aktīvi veidosies gubu-lietus un negaisa mākoņi. Naktī uz pirmdienu lietusgāzes gaidāmas gandrīz visā valsts teritorijā, bet galvenokārt austrumos.

Dienā intensīvi līs valsts centrālajā daļā. Pērkona negaisa laikā gaidāmas arī krasas vēja brāzmas un krusa. Gan pirmdien, gan otrdien gaidāms silts laiks – dienā gaisa temperatūra sasniegs +22…+27°, bet vietām austrumos līdz pat +29…+31°.

Pievienot komentāru