FOTORECEPTE. Ar kukurūzu un dārzeņiem pildīta paprika, kas garšos ne tikai veģetāriešiem!

Pildīt var ne tikai ar gaļu. Izmēģini ar kukurūzu un puraviem pildītu papriku. Vēlies sātīgāku variantu? Pieliec vēl riekstus, sēnes, garšaugus, uzrīvē nedaudz siera. Pasniedz ar kukurūzas plācenīšiem, lai vēl vairāk izceltu pildījuma garšu.

Sastāvdaļas

10 vidēja lieluma zaļas un/vai sarkanas paprikas

2 ēdamkarotes olīveļļas

4 lieli sīpoli, sagriezti mazos kubiņos

2 ēdamkarotes sasmalcinātu šalotes sīpolu

2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas

4 glāzes kukurūzas graudu, var saldētus, bet vislabāk – svaigus

1/4 glāzes rīvmaizes

1/4 glāzes kapātu pētersīļu zaļumu

1 tējkaroti dažādu garšaugu maisījuma pēc vēlēšanās

1 tējkarote malta koriandra

Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Pēc vēlēšanās garšas bagātināšanai var pievienot vēl citu graudaugu dīgstus un papriku.

Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Rūpīgi pārgriež papriku uz pusēm, izņem sēklas. Lai paprika uz pannas stāvētu, nedaudz nogriež galu.

Kārto cieši vienu pie otras dziļā pannā vai platā katlā.

Tagad gatavo pildījumu. Sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas lielā, nedziļā pannā. Pievieno puravus, šalotes sīpolus un ķiplokus. Apcep uz vidējas uguns zem vāka.

Laiku pa laikam noņem vāku, lai apmaisītu.

Cep, kamēr produkti kļūst mīksti.

Pievieno pārējās sastāvdaļas. Gatavo zem vāka uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes.

Pilda papriku. Katras paprikas augšpusi nosedz ar nelielu daudzumu rudzu dīgstu un šķipsniņu paprikas – tad garša būs vēl labāka.

Ielej katliņā glāzi ūdens, uzliek vāku un sautē 40-50 minūtes vai kamēr paprika mīksta, bet jāuzmana, lai neizjūk. Ideālā variantā tai jāstāv stingri, bet vairs nav jābūt kraukšķīgai.

Gatavo ēdienu pasniedz ar kaudzīti rīsu.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru