Gribi plakanu vēderu? Lieto produktus, kuros ir šī viela!

Foto – Pixabay

Kalcija piruvāts ir viela, kas rodas dabiski. Tas veidojas tavā ķermenī gremošanas un vielmaiņas laikā. Šīs uzturvielas galvenais uzdevums ir ražot enerģiju un apgādāt ar to tavas šūnas.

Pitsburgas Universitātes veiktais pētījums atklāj, ka aptaukojušās sievietes zaudē 48% vairāk tauku, sekojot zemas kaloritātes diētai, kas papildināta ar kalcija piruvātu. Kalcija piruvāts var nokļūt tauku šūnās un palīdz sadedzināt enerģiju efektīvāk, veicinot lielāku svara zudumu.

Kalcija piruvāts rodas dabiski pārtikas produktos, piemēram, sarkanos ābolos, sarkanajās vīnogās, sarkanvīnā un sierā. To var uzņemt arī papildus formā. Ja papildini savu uzturu ar kalcija piruvātu kā uztura bagātinātāju, pirms katras ēdienreizes uzņem 1000mg tukšā dūšā līdz trīs reizes dienā. Uzņemot pārāk daudz, tas var izraisīt sliktu dūšu.

Foto – Pixabay

Ķimenes

Lai atbrīvotos no gāzēm, mēģiniet uzkost ķimeņu sēklas.

Uzpūšanās un gāzes tavā kuņģī un zarnu traktā var parādīties vairāku iemeslu dēļ. Palielinātas gāzes var izraisīt tava vēdera uzpūšanos.

Ķimeņu sēklas ir efektīvas, lai samazinātu gāzes un vēdera uzpūšanos, jo tās ir spēcīgs gremošanas atbalsts. Tās palīdz izraidīt un likvidēt gāzi.

Ķimeņu sēklas ir labvēlīgas novēršot uzpūšanos, jo tās palīdz labajām baktērijām kuņģa-zarnu traktā sagremot un nojaukt pārtiku, vienlaikus kavējot izaugsmi sliktajām baktērijām.

 Kanēlis

Pētījumā konstatēts, ka aktīvais savienojums kanēlī padara tauku šūnas spējīgas viegli uztvert insulīnu. Kad šūnas labāk uztver insulīnu, tās ļauj insulīnam transportēt cukuru šūnās enerģijai, tādā veidā saglabājot insulīna līmeni asinīs zemu. Augsts insulīna līmenis aktivizē ķermeni uzglabāt vairāk tauku, īpaši tavā vidusdaļā. Kanēlis palīdz uzturēt veselīgu līmeni insulīna, kas ir lielisks veids, kā cīnīties ar vēdera taukiem.

Foto – Pixabay

 Zaļā tēja

Galvenais polifenols zaļajā tējā ir pierādīts, ka tai ir termogēnas īpašības un tā palīdz palielināt tauku oksidēšanos.

Faktiski, pētījums pierādījis, ka cilvēki, kas cieš no liekā svara un, papildus treniņiem un diētai, uzturā lietojuši zaļo teju, spējuši zaudēt vairāk liekā svara (īpaši vēdera apvidū) nekā tie, kas tikai vingrojuši un uzņēmuši tādu pat kaloriju daudzumu.

Zaļā tēja ir bagāta ar spēcīgiem antioksidantiem, kas palīdz samazināt iekaisumu un cīnās ar slimībām un infekcijām.

Brūnās jūraszāles

Karotinoīdi atrodami brūnajās jūraszālēs un pētijumi par šo savienojumu liecina, ka tas var būt spēcīgs tauku cīnītājs. Pētijumos ar dzīvniekiem tika konstatēts, ka ar lieko svaru un aptaukotas peles zaudē 5-10% no visa sava ķermeņa svara, patērējot karotinoīdus.

Lai gan pētniekiem joprojām nav skaidrs, kā tieši karotinoīdi veicina svara zudumu, tas var būt saistīts ar tā spēju virzīt uz konkrētu proteīnu, kas palielina ātrumu, ar kādu vēdera tauki tiek dedzināti.

Omega3 taukskābes

Pierādīts, ka ar Omega 3 bagāti pārtikas produkti palīdz samazināt vēdera taukus. Pētījumi arī rāda, ka tie palīdz novērst kaitējumu tavam ķermenim no hroniska stresa, kā arī novērst pastiprinātu tauku uzglabāšanos, ko izraisa paaugstināts kortizola līmenis.

Treknās zivis, piemēram, lasis, ir lielisks omega3 taukskābju avots.

Sīpoli

Kvercetīns ir dzeltens, kristālisks pigments augos, ko izmanto kā uztura bagātinātāju, lai samazinātu alerģiskas reakcijas vai palielinātu imunitāti. Tas ir spēcīgs flavonoīds, un ir pierādīts, ka tas ne tikai uzlabo imūnsistēmu un veicina sirds un asinsvadu veselību, bet arī cīnās ar vēdera taukiem.

Pētījumi rāda, ka šis flavonoīds var bloķēt mazu tauku šūnu veidošanos.

Liels daudzums dzeltenā, kristāliskā pigmenta atrodams ābolos, sīpolos (īpaši sarkanajos) un zaļajā tējā. Sarkanās vīnogas, tomāti, brokoļi, ķirši, avenes un lapu zaļumi arī ir lielisks tā avots.
Ieteicams šo pigmentu uzņemt no pārtikas produktiem, nevis bagātinātājiem, jo pārtikas produkti satur daudz papildus veselīgus labumus.

Polifenolu savienojums

Pētījumi liecina, ka augsts polifenolu savienojums tavā uzturā veicinās vielmaiņu, palīdzot tev sadedzināt vairāk kaloriju (un vairāk vēdera taukus) visas dienas garumā.

Polifenolu savienojums ir atrodams sarkanajās vīnogās, sarkanvīnā, zemesriekstos un tumšajā šokolādē.

 C vitamīns
C vitamīns palīdz samazināt stresa hormonu līmeni un atgriež stresa hormona kortizolu normālā līmenī pēc stresa situācijas. Tas var palīdzēt novērst pastiprinātu vēdera tauku uzkrāšanos.

Katru dienu vajadzētu patērēt vismaz divus pārtikas produktus, kas bagāti ar C vitamīnu. Iespējas ietver apelsīnus, kivi un zaļo papriku. C vitamīns ir pieejams bagātinātāja formā, bet uzņemt barības vielas ar pārtiku vienmēr ir labāks risinājums.

 Ūdens
Vienkārši dzerot ūdeni, tavs vēders var sarauties.

Pētījumi no “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” uzrādīja, ka, izdzerot 0,5l ūdens, vielmaiņas ātrums palielinājās par 30%. Citi pētījumi liecina, ka, palielinot šķidruma daudzumu organismā, uzlabojas tauku šķelšanās. Dehidrācija var nomākt vielmaiņu, tāpēc tev ir vēl vairāk iemeslu, lai dzertu vairāk!

Pievienot komentāru