Histērija ir slimība, kas pati nepāries. Kā rīkoties?

Foto – Pixabay

Vairāk prieka!

Vai iespējams novērst histēriskās neirozes attīstību? Nenoliedzami! Jāsāk ar psihotraumējošo faktoru novēršanu. Histēriskā neiroze cilvēkam parādās, ja viņam radusies bezizejas situācija, kad nervu sistēma līdz robežai ir emocijām pārslogota. Savā ziņā histēriju var uzskatīt arī par dabisku organisma aizsargreakciju pret spēcīgu stresu.

Cilvēkam, kurš zina, ka ar histēriju sirdzis kāds no vecākiem, vai arī viņam pašam bērnībā bijušas lēkmes, jācenšas norobežot sevi no nepatikšanām: nav vēlams nodarboties ar ekstremāliem sporta veidiem, nevajadzētu karot par taisnību. Tā vietā labāk atslābināties un dzīvot pēc principa “pats sev esmu jau visu pierādījis”. Toties pozitīvās emocijas histēriķiem ļoti nepieciešamas.

Ja iespējams, ieteicams iegādāties kādu mājdzīvnieku. Mediķi uzskata, un prakse to pierādījusi, ka mājdzīvnieku īpašnieki reti sirgst ar dažādiem nervu sistēmas traucējumiem. Histērijas gadījumos ļoti svarīga nozīme ir ūdens procedūrām – ūdens nomierina, noņem spriedzi. Tāpēc ieteicams vairāk peldēt, aplaistīties ar vēsu ūdeni.

Nereti histēriskās neirozes gadījumā pats slimnieks nesaprot, kas īsti viņam kait, tāpēc noteikti jāsaņemas un jāapmeklē psihologs vai psihoterapeits. Speciālists noteiks galveno stresu izraisošo faktoru, ieteiks, kā no tā izvairīties, un izrakstīs nepieciešamās zāles.

Histērijas vieglās formas ārstē ar bromu saturošiem preparātiem, kuriem piemīt labs sedatīvais efekts. Smagākos gadījumos tie var būt trankvilizatori vai antidepresanti. Tomēr šos medikamentus nedrīkst lietot uz savu galvu, bez ārsta ieteikuma. Nepareiza deva vai kļūdaina izvēle stāvokli var būtiski pasliktināt un izraisīt neatgriezeniskas izmaiņas psihē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru