Histērija ir slimība, kas pati nepāries. Kā rīkoties?

Foto – Pixabay

Netradicionālās metodes

Autotreniņš

Histērijas gadījumos ieteicams autotreniņš, jo sen zināms, cik liels spēks piemīt vārdam un pašiedvesmai. Gatavu formulu šai metodei, protams, nav. Atkarībā no konkrētās situācijas vajadzīgos vārdus katrs var izvēlēties pats. Piemēram, ja bijusi kāda konfliktsituācija: “Žēl, ka biju nesavaldīgs. Tagad par to vairs nav vērts domāt. Nolemts – rīt atvainošos. Bet tagad esmu absolūti mierīgs…”

Izvēlētās formulas jāatkārto vairākas reizes dienā un noteikti vakarā pirms gulētiešanas. Starp citu, ārsti apgalvo, ka vislabāk apgūt autotreniņa un pašiedvesmas metodes izdodas tieši tiem cilvēkiem, kam ir nosliece uz histēriju.

Pašmasāža

Ķīniešu medicīna pret histēriju iesaka divus pašmasāžas veidus.

* Četrus labās rokas pirkstus (izņemot īkšķi) uzliek vēdera vidum (starp nabu un saules pinumu) un, viegli uzspiežot, masē vēderu apļveida kustībām pulksteņa rādītāja virzienā. Pamazām masējamais aplis jāpalielina, taču tas jādara tā, lai par apļa centru kļūtu naba. Pēc tam visu to pašu atkārto ar kreiso roku.

* Saliec kreiso kāju un uzliek to labās kājas celim. Ar abām rokām aptver pēdu tā, lai īkšķi būtu pēdas apakšpusē, bet pārējie pirksti – augšpusē. Ar īkšķiem pamatīgi izspaida visu pēdas apakšdaļu. To pašu izdara arī labajai pēdai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru