Hronofāgi jeb laika zagļi: kā iegūt sev laiku dienā, sākt dzīvot un pārtraukt eksistēt

Esi godīgs pret sevi, un jūs redzēsiet lietu patieso ainu. Starp citu, lai saprastu, cik daudz laika tiek pavadīts sociālajos tīklos, jūs varat lejupielādēt lietojumprogrammu, piemēram, Menthal. Nepielūdzami un objektīvi tā uzskaitīs katru minūti, ko pavadāt interešu grupās, čatojot un draugu laika lentēs. Lietojot to nedēļu (un pat pāris dienu), būs pietiekami, lai mierīgi atklātu savu interneta atkarību.

Ir iespējams rīkoties vienkāršāk. Ņemiet piezīmju bloku un nedēļas garumā pierakstiet, ko un cik daudz jūs darāt. Šķiet lieki un garlaicīgi, taču patiesībā tas darbojas labāk nekā jebkura lietojumprogramma. Pluss- jums būs sava veida disciplīna kā bonuss! Nav slikti, vai ne?

Gudra laika pārvaldības zelta likums ir tāds, ka, ja vien iespējams, mums vajadzētu samazināt kontrolējamos faktorus un optimizēt prognozējamos faktorus. Atteikties no bezmērķīgas TV skatīšanās, lai atbrīvotu laiku grāmatu lasīšanai. Pastāvīgi nesēdiet sociālajos tīklos, apzināti izvēloties atteikšanos no “laika nosišanas”.

Labākā daļa: mēs varam kontrolēt lielāko daļu mūsu hronofāgiem. Un tas ir atkarīgs tikai no mums, kā mēs pārvaldīsim laiku, un to, kā mēs to iztērēsim.

PS: Parasti ar vārdu “laika vadība” mēs iedomājamies sausu darījuma personu, kuras ikdiena ir izplānota līdz minūtei, bet rīta kafijas tasi pavisam noteikti papildina laikraksts The Times. Viņš netērē laiku veltīgi, un nodarbojas ar mūžīgo pašattīstību, savu plānu īstenošanu un jaunu zināšanu apgūšanu.

Patiesībā viss ir vienkāršāk. Brīvo laiku var pavadīt ar ģimeni, pastaigās svaigā gaisā, iecienītākajās aktivitātēs un vienkārši mierīgā kontemplācijā. Jūs varat atvērt savu mīļāko grāmatu par Grāfu Monte Kristo. Jūs varat iemācīties spēlēt ģitāru, piemeklējot akordus Stingam, nevis skatīties citu cilvēku fotogrāfijas Facebook. Var sākt dzīvot un pārtraukt eksistenci. Un tā ir pārāk vilinoša perspektīva, lai no tās atteiktos…

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru