Hurma ir lielisks auglis. Bet ne visiem to iesaka ēst!

Dietologi atzīst, ka hurma ir veselīgs auglis, tomēr dažos gadījumos no tās labāk atteikties.

Fitoterapeite, diētas ārste Andželika Divāla uzsver, ka hurmā ir daudz A, B un C vitamīna. “Šie vitamīni ir ļoti vajadzīgi tieši rudenī, tie nostiprina imunitāti, nervu sistēmu, palīdz organismam aizsargāties pret dažādām infekcijām.”

Divāla iesaka hurmu ēst divas trīs reizes nedēļā, noteikti svaigā veidā. “Ļoti vērtīgs ir hurmā esošais jods un dzelzs, tie vajadzīgi cilvēka organismam jebkurā gada laikā,” piebilda Divāla.

Tāpēc hurmu ieteicams ēst ar anēmiju un sirds un asinsvadu sistēmas slimībām sirgstošajiem.

Turklāt, pateicoties zemajam skābju saturam, hurmu var ēst cilvēki ar kuņģa čūlu un gremošanas trakta problēmām.

Tomēr ārste uzsver, ka no šī augļa vajadzētu izvairīties cilvēkiem ar vairogdziedzera problēmām un tiem, kuriem konstatēti nierakmeņi.

Arī fitnesa speciālisti natālija Prohorova iesaka lietot hurmu: “Šajā auglī atšķirībā no vīnogām ir šķiedrvielas, bet arī daudz kaloriju.”

Cilvēkiem ar cukura diabētu nevajadzētu ēst vairāk par vienu hurmu dienā, jo vienkāršie ogļhidrāti var radīt spēcīgu insulīna ieplūšanu asinīs. Savukārt veseli cilvēki drīkst ēst divas trīs hurmas dienā.

Avots: “Life”

LASI ARĪ: 6 VĒRTĪGAS HURMAS ĪPAŠĪBAS

Pievienot komentāru