Vitamīnu bumba: 6 vērtīgas hurmas īpašības

Aukstajos gadalaikos mūsu ķermenim vitamīni un uzturvielas ir vajadzīgi vairāk nekā jebkad agrāk. Par laimi, arī šajā sezonā ir daudz noderīgu dārzeņu un augļu, kas var mums palīdzēt ne tikai izturēt saaukstēšanos un nostiprināt imunitāti, bet arī tikt galā ar melanholijas lēkmēm un depresijas gadījumiem. Viena no šādām “vitamīnu bumbām” ir hurma.

Šo ogu (jā, daudzi no mums nezina, ka hurma ir oga) raža novembrī sasniedz maksimumu – tieši tad, kad mūsu veselība ir visneaizsargātākā. Par eksotisko augļu dzimteni tiek uzskatīta par Senā Ķīna, kur tai tika piešķirtas gandrīz brīnumainas īpašības un saukta par “dievu ēdienu”.

Tātad, kādas priekšrocības mūsu ķermenim var sniegt hurma?

1. Uzlabot gremošanu

Viens no svarīgākajiem nosacījumiem pareizam gremošanas procesam ir pietiekama šķiedrvielu daudzuma uzņemšana, un hurma ir īsts līderis šādu produktu vidū. Šī oga ir bagāta ar B6 vitamīnu un folijskābi, kas veicina vielmaiņas normalizāciju. Tomēr pievērsiet uzmanību faktam, ka hurma tiek uzskatīta par gardumu ar diezgan augstu kaloriju saturu, jo augstā fruktozes satura dēļ to labāk nelietot diabēta slimniekiem.

2. Edēmas profilakse

Hurmu uzskata par dabisku diurētiķi, proti, līdzekli, kas palīdz izvadīt no organisma lieko šķidrumu. Šajā gadījumā augļi satur arī kāliju, kas neļauj izvadīt derīgas minerālvielas kopā ar šķidrumu. Turklāt hurma spēj piešķirt papildu enerģiju, kā arī novērst stresu un panikas lēkmes.

3. Redzes uzlabošana

Papildus vitamīniem B un C, šis eksotiskais auglis ir arī bagāts ar A vitamīnu (karotīnu), kas labvēlīgi ietekmē mūsu acu veselību, krāsu uztveri, nakts redzes asumu un konjunktivīta profilaksi.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru