Vitamīnu bumba: 6 vērtīgas hurmas īpašības

4. Imunitātes stiprināšana

Kā jau minēts iepriekš, rudenī mūsu imunitāte ir ievērojami novājināta, kas izraisa spēka trūkumu un sliktu veselību. Aukstajā sezonā hurma var aizstāt daudzas saaukstēšanās zāles un pretvīrusu līdzekļus. Augstais C vitamīna saturs palīdz novērst elpošanas slimības un gripu, bet beta karotīns un kālijs veicina jaunu imūno šūnu veidošanos.

5. Novecošanas procesu samazināšana

Papildus vērtīgiem vitamīniem, hurmā ir daudz antioksidantu, kas tiek saukti par katehīniem, kas neļauj brīvajiem radikāļiem. Flavonoīdi piešķir auglim savelkošas īpašības, kas savukārt labvēlīgi ietekmē smaganu veselību. Starp citu, mizā atrodas vislielākais pretnovecošanās elementu skaits, ko vairums no mums, diemžēl, nogriež.

6. Sirds veselības stiprināšana

Augstais kālija saturs padara šo ogu par gandrīz neaizstājamu produktu to cilvēku uzturā, kas cieš no sirdskaitēm. Pateicoties savām īpašībām, hurma var labi aizstāt valokordīnu. Tikai 2-3 augļi dienā ļaus aizmirst par sāpēm sirdī un palīdzēs cīņā pret aterosklerozi.

Līdz ar citiem sezonas dārzeņiem un augļiem, hurma spēj ne tikai ievērojami nostiprināt jūsu imunitāti un aizsargāt pret daudzām slimībām, bet arī vislabāk dažādot uzturu!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

COMMENTS

Pievienot komentāru