Tieši lieliskais ingvera, muskatrieksta un medus aromāts padara šos cepumiņus tik piemērotus tējas dzeršanai vēsā rudens vai ziemas vakarā.
Sastāvdaļas
220 g miltu
1 ēdamkarote malta ingvera
Ceturtdaļtējkarote malta muskatrieksta
Pustējkarote sodas
Ceturtdaļtējkarote sāls
120 ml augu eļļas
110 g šķidra medus
150 g cukura + nedaudz cukura pārkaisīšanai
3 ēdamkarotes piena
Pagatavošana
1․ Apvieno miltus, ingveru, muskatriekstus, sodu un sāli.
2․ Citā bļodā ar putojamo slotiņu sajauc eļļu, medu, cukuru un pienu.
3․ Apvieno sausās un šķidrās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Jāiznāk mīkstai mīklai.
4․ Izklāj pannu ar cepamo papīru.
5․ Ņem mīklas gabaliņu aptuveni ēdamkarotes izmērā, izveido no tā bumbiņu un uz pannas veido apaļu
cepumu. Tāpat dara ar pārējo mīklu. Pārkaisa ar cukuru.
Liek cepumus aptuveni 5 cm attālumā vienu no otra, jo cepoties mīklas apjoms kļūs lielāks/
6․ Cep 180 °C temperatūrā 12–15 minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Auzu cepumiņi ar ingvera noti. Gatavi viens un divi!
Kokosriekstu cepumiņi veselībai un spēkam
Klasiskie cepumi “Austiņas”. Bērnības garša!