Ingvera cepumiņi. Neticami vienkārša recepte bez olām + vēl trīs cepumu receptes!

Tieši lieliskais ingvera, muskatrieksta un medus aromāts padara šos cepumiņus tik piemērotus tējas dzeršanai vēsā rudens vai ziemas vakarā.

Sastāvdaļas

220 g miltu

1 ēdamkarote malta ingvera

Ceturtdaļtējkarote malta muskatrieksta

Pustējkarote sodas

Ceturtdaļtējkarote sāls

120 ml augu eļļas

110 g šķidra medus

150 g cukura + nedaudz cukura pārkaisīšanai

3 ēdamkarotes piena

Pagatavošana

1․ Apvieno miltus, ingveru, muskatriekstus, sodu un sāli.

2․ Citā bļodā ar putojamo slotiņu sajauc eļļu, medu, cukuru un pienu.

3․ Apvieno sausās un šķidrās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Jāiznāk mīkstai mīklai.

4․ Izklāj pannu ar cepamo papīru.

5․ Ņem mīklas gabaliņu aptuveni ēdamkarotes izmērā, izveido no tā bumbiņu un uz pannas veido apaļu
cepumu. Tāpat dara ar pārējo mīklu. Pārkaisa ar cukuru.

Liek cepumus aptuveni 5 cm attālumā vienu no otra, jo cepoties mīklas apjoms kļūs lielāks/

6․ Cep 180 °C temperatūrā 12–15 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Auzu cepumiņi ar ingvera noti. Gatavi viens un divi!

Kokosriekstu cepumiņi veselībai un spēkam

Klasiskie cepumi “Austiņas”. Bērnības garša!

Pievienot komentāru