Izlikt ikonas automašīnā nav kristietiski! Kļūda, par ko daudzi autovadītāji neaizdomājas…

Mazo ikonu ievietošana automašīnā parādījās 90. gadu sākumā. Autovadītāji uzskata, ka ikona automašīnā ir spēcīgs amulets pret nopietniem negadījumiem.

Lūk, ko par to saka Tēvs Vasīlijs: “Protams, automašīnās ikonas var būt, bet ne kā sargs. Galvenais ir, lai tās priekšā izskanētu lūgšana. Ir vajadzīgas ikonas, lai sēžot pie stūres, lūgtu Dievu, svētos, kas tajās attēloti, un lūgtu viņu palīdzību. Un šādi, vēršoties pie ikonā attēlotā svētā, vadītājs lūdz palīdzību kādā sarežģītā satiksmes gadījumā.”

Kur pakārt ikonu

Patiesi ticošiem cilvēkiem Tēvs sniedz padomu par pareizu ikonu izvietošanu: “Protams, ir vēlams, lai ikona tiktu piestiprināta ar seju pret cilvēku. Lielākā daļa cilvēku uzlīmē ikonu uz automašīnas paneļa. Daži piestiprina pie vējstikla, seju vēršot uz ceļu. Var arī tā, un tas nav principiāls jautājums.”

“Ja cilvēks tic, ka uz paneļa esošās ikonas ir kā “svētais stūrītis” mājās, tas ir, tajā var pārkrustīties, ja tuvumā nav baznīcas. Kopumā, tas, kur jūs novietojat ikonu, nav svarīgi. Galvenais, lai tā nenovirza uzmanību no ceļa.”

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru