Jauns Covid-19 slieksnis pārsniegts; vai tiešām brīvdienu ballīšu skarbās sekas?

Ilustrācija – Pixabay

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta 533 cilvēkiem. Tas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī reģistrētais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits Latvijā, vēsta LTV Ziņas.

Divas personas mirušas (vecuma grupās no 80 līdz 85 un 85 līdz 90), liecina Slimību profilakses un kontroles centrs apkopotā informācija.

Pēdējās diennakts laikā veikti 6833 Covid-19 izmeklējumi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 7,8%.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā stacionēti 44 pacienti ar Covid-19. Kopumā stacionāros patlaban ārstējas 312 pacienti – 295 ar vidēji smagu, bet 17 – ar smagu slimības gaitu. No stacionāra kopumā līdz šim izrakstīts 701 pacients, informē Nacionālais veselības dienests.

Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimusi 9381 persona un 1515 izveseļojušās.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, vērtējot šīsdienas augstos saslimstības rādītājus, ir skarbs – mēs redzam piektdienas un sestdienas daudzo ballīšu sekas. Zinot, ka gaidāmi ierobežojumi, cilvēki vēl metās uzdzīvē, un nu tas atspoguļojas arī statistikā. Ierobežojumu efektu jutīsim tikai pēc divām nedēļām.

Darba telefons nemitīgi zvana, tagad arī brīvdienās zvana epidemiologi. Tāda pašlaik ir ikdiena daudzās ģimenes ārstu praksēs. Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie papildu pienākumi ievērojami palielinājuši ģimenes ārstu slodzi, un tā tikai pieaug. Asociācija aicina lēmumu pieņēmējus ņemt vērā, ka daudziem mediķiem slodze sāk kļūt par smagu.

Pievienot komentāru