VIDEO: Uz ģimenes strīdu izsaukti policisti atrod piekautu bērnu

Kadrs no video

10.novembrī pulksten 18.24 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Avotu ielas apkaimi, kur kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā norisinoties pamatīgs ģimenes konflikts. Uz ziņotāja norādīto adresi nekavējoties nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Likumsargi, ierodoties norādītajā pagalmā, sastapa divus vīriešus. Viņi pastāstīja, ka kaimiņos dzīvojošais pāris, kurš iepriekš pagalmā publiski šķendējies, iegājis dzīvoklī un tur konflikts pāraudzis fiziskā vardarbībā. Viens no aculieciniekiem caur dzīvokļa logu pamanījis, ka vīrietis iesit savai dzīvesbiedrei. Pirms policijas ierašanās viņš paspējis aizbēgt no notikuma vietas.

Kaimiņi norādīja uz dzīvokļa durvīm, kuras bija palikušas pusatvērtas. Policisti pie tām pieklauvēja, taču neviens neatsaucās. Ņemot vērā, ka dzīvoklī, iespējams, atradās cietusi sieviete, policisti nolēma negaidīt un ieiet dzīvoklī. Tur atkārtoti policisti uzrunāja dzīvokļa iemītnieci, pēc kā sadzirdētas sievietes un bērna balsis.

Vienā no istabām sastapta pamatīgi iereibusi sieviete ar aptuveni četrus gadus vecu puisēnu. Izjautājot par notikušo, viņa pastāstīja, ka notikuma dienā ar dzīvesbiedru svinējusi savu dzimšanas dienu. Abi pieaugušie lietojuši alkoholu līdz izcēlies strīds. Policisti piedāvāja izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, taču sieviete no palīdzības atteicās. Policistus pārsteidza arī tas, ka pret dzīvesbiedru viņa pretenzijas neizvirzīja.

Tikmēr otrs policists turpināja apskatīt dzīvokli. Uz grīdas mētājās drēbes, bērna mantas, glāzes un alkohola pudeles. Apskatīts arī ledusskapja saturs, lai pārliecinātos, ka bērnam ir pieejama pārtika. Policisti, tādu neatrodot, vērsās pie mātes, jautājot, vai bērns notikuma dienā ir pabarots. Iereibusī sieviete skaidroja, ka dēls ēdis mandarīnus. Savukārt, kad jautāts par pamata ēdienreizēm, māte apgalvoja, ka kaut kad bērns ēdis arī makaronus.

Īsi pēc tam policiste pustumsā ievēroja, ka bērnam uz muguras ir aizdomīgas svītras. Lūdzot zēnam nostāties pret gaismu, ievērots, ka blakus svītrām ir arī zilumi. Pēc policistu aicinājumiem paskaidrot, kā zilumi radušies, sieviete taisnojās, ka par bērna sišana neesot neko zinājusi. Viņa skaidroja, ka pie viņas pirms tam ciemojusies arī pašas māte un viņas jaunais draugs, kurš bērnu esot sitis.

Nekavējoties uz notikuma vietu izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Mediķi, aplūkojot zēnu, nolēma viņu hospitalizēt.

Tikmēr bērna mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 2,54 promiļu reibumā.

Saistībā ar vecāku pienākumu nepildīšanu uzsākts administratīvais process. Jāpiebilst, ka situācijas atrisināšanai tiks piesaistīta arī Rīgas bāriņtiesa.

Savukārt informācija par bērnam nodarītajiem miesas bojājumiem, kā arī informācija par personu, kas tos, iespējams, ir veikusi, nodota Valsts policijai.

Pievienot komentāru