“Jūs esat malači! Viņi aizbēguši kā žurkas.” Lukašenko slavē omoniešus (VIDEO)

Kadrs no video

Sociālajos tīklos izplatīts video, kurā redzams, kā Aleksandrs Lukašenko pateicas omoniešiem par darbu. “Jūs esat malači! Mēs ar viņiem tiksim galā,” saka Lukašenko. Pa oficiāliem kanāliem izplatīts vēl viens video, kurā redzams, kā Lukašenko helikopterā lido virs Minskas un lūdz pilotus pielidot tuvāk prospektam pie Neatkarības pils.

Lukašenko kāds jautā: “Kur viņi ir?” Uz to Lukašenko atbild: “Aizbēguši kā žurkas. Viņi uzzināja, ka atbilde būs karsta.”

Lukašenko paziņojis, ka dod protestētājiem divas dienas, lai apdomātos, bet pēc tam varas iestāžu reakcija uz protesta akcijām būšot stingra.

Aleksandrs Lukašenko pirmdien paziņojis, ka skolotāji, kuri atbalsta protestus pret viņa režīmu, ir jāatlaiž, vēsta valsts informācijas aģentūra “BelTA”. “Ja kāds ir pārsviedies otrā nometnē, mums ar viņiem arī jātiek skaidrībā.”

Līdzšinējais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko devis rīkojumu no pirmdienas slēgt visus streikojošos uzņēmumus.

“Ļaudis nomierināsies, tiksim skaidrībā, kuru pēc tam uzaicināt uz šo uzņēmumu,” uzrunājot savus atbalstītājus mītiņā Grodņā paziņoja Lukašenko.

Savukārt Latvijas Ministru kabinets šodien lems par sankcijām pret atsevišķām Baltkrievijas amatpersonām, pirmdien mediju pārstāvjiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pievienot komentāru