Kā iemācīties iemigt 1 minūtes laikā

Visvieglāk šo metodi atcerēties, ja to nosauc par “4-7-8”. Viss, kas jāizdara:

  1. 4 sekunžu garumā mierīgi ieelpojiet caur degunu
  2. Uz 7 sekundēm aizturiet elpu
  3. Lēnām izelpojiet caur muti 8 sekunžu garumā.

Lūk, cik tas ir vienkārši. Šāda elpošana palēnina sirdsdarbību un nomierina. Turklāt tas notiek ļoti ātri- jau pēc dažiem atkārtojumiem. Lai gan izskatās neprātīgi, tomēr tas darbojas!

Kā tas darbojas

Nevarēju vien sagaidīt, kad šo varēšu izmēģināt dzīvē. Pašai par izbrīnu pamodos nākošajā rītā, sapratu, ka pat nebiju tikusi līdz kārtējai 8 sekunžu izelpai.

Lūk, ko es noskaidroju par šo efektu. Kad izjūtat stresu vai trauksmi, jūsu asinīs paaugstinās adrenalīna līmenis, bet elpošana kļūst ātra un virspusēja. Metode, ko ieteica šī sieviete, darbojas kā sedatīvs līdzeklis. Elpošana ar lēnu, apzinātu izelpu neizbēgami palēnina sirdsdarbību. Tāda ir fizioloģija.

Šie vingrinājumi nomierina arī jūsu prātu. Vienkārsi tāpēc, ka jums nepārtraukti jāseko līdzi elpošanai un jākoncentrējas skaitīšanai. Šajā brīdī jūs to nemanāt, bet jūsu centrālā nervu sistēma pakāpeniski nomierinās, bet trauksmes sajūta pazūd. Šādas metodes efektivitāti jums apstiprinās jeb kurš neirologs.

Rezultātā viss jūsu ķermenis atslābināsies. Ātruma un efekta ziņā tas pielīdzināms anestēzijai.

Ar šīs metodes izzināšanu nodarbojies Hārvardas medicīnas zinātņu doktors Endrjū Veils. Viņš izpētīja, ka “4-7-8” praktizēšana jau vairākus gadsimtus ir zināma indiešu jogām. Viņi to izmantojuši savu savu meditāciju laikā, lai sasniegtu pilnīgu relaksāciju. Tāpēc to var uzskatīt par pilnīgi nekaitīgu.

Kā jums tas var noderēt

Varu teikt tikai vienu: ja šī metode iedarbosies uz jums tieši tāpat, kā uz manis, tā palīdzēs iemigt daudz ātrāk. Tas attiecas uz dažādām situācijām. Piemēram, jūs pamostieties vēlā naktī, par kaut ko sadomājieties un nekādi nespējiet iemigt. Vai kad nervozējiet pirms kāda jums svarīga notikuma vai pasākuma. Šī metode jums palīdzēs.

Kopš apguvu šo metodi, ik rītu pamostos un brīnos par tās iedarbīgumu.

Autors: Alīna Gonzalez

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ADME.RU

Pievienot komentāru