Kā padarīt paklausīgus “spītīgus” matus? Apjoma šampūni ir to ienaidnieki!


Arī matiem ir savs raksturiņš: te tie dusmīgi pašķiras katrs uz savu pusi vai pat saceļas gaisā, te, gluži kā iespītējušies, nekādi negrib ieņemt vēlamo formu.

Visus nepaklausīgos matus var iedalīt divās grupās: tie ir pārāk mīksti vai arī pārāk cieti. Atšķirībā no paklausīgajiem matiem tie ir ne tikai jāizmazgā un jāizžāvē ar fēnu, bet vēl ilgi un pacietīgi jāveido ar matu putām, gelu vai laku. Un tā – katru dienu.

Turklāt tie ir pilnīgi veseli un stipri, un to galvenais trūkums – pilnīga patvaļa – attiecināma tikai uz formu, bet nekādā gadījumā ne iekšējo saturu. Šādi mati iespējami biežāk jālutina ar maigām mitrinošām maskām, un labs palīgs šajā ziņā ir arī dabas līdzekļi, piemēram, baltā henna, kas mīkstos matus padarīs stingrākus, bet cietos – zīdainākus.

Ideāla kopšana spītīgiem matiem
* Parastā ķemme jānomaina pret koka vai ar antistatisku pārklājumu, tā biežāk jāmazgā, lai atbrīvotu no tauku kārtiņas.

* Jāatsakās no fēna un krāsošanas. Siltuma procedūras un jebkura ķīmiska iejaukšanās matiem ir kaitīga. Pat dabīgās, bet nepareizi pagatavotās krāsvielas (henna, basma, kafija) padara matus sausākus, tātad arī cietākus.

* Pēc katras mazgāšanas vēlams izmantot kondicionieri vai balzamu.

* Reizi nedēļā matiem jāliek maskas: tās padara gludāku mata ārējo apvalku un aizsargā to visā garumā.

* Nav ieteicams ķemmēt vēl mitrus matus. Labāk pagaidīt, līdz tie pilnībā izžuvuši: sausi mati ķemmējot nedeformējas un neizstiepjas, tāpēc labāk veido vēlamo formu.

Matiem nepatīk
Nepareiza kopšana var sabojāt pat visbiezākos, spožākos un paklausīgākos matus. Tiem nepatīk, ka tos bieži mazgā, īpaši ar šampūniem, kas satur rupjas, virspusēji aktīvi iedarbojošās vielas (galvenokārt tie ir līdzekļi, kas domāti taukainiem matiem).

Kaitīgi ir arī šampūni apjoma piešķiršanai. Šis efekts tiek sasniegts divējādi, un abi veidi matiem kaitē. Normālā situācijā mata virskārtiņai jābūt gludai, kad mata zvīņas blīvi pieguļ cita citai. Šampūns, kas piešķir apjomu, vai nu nedaudz paceļ zvīņas uz augšu, tādējādi bojājot mata aizsargkārtiņu, kas ar laiku izraisa tā atūdeņošanos, vai arī veido ap matu plēvīti, kas to padara it kā resnāku. Jebkurā gadījumā mati kļūst daudz trauslāki.

Pievienot komentāru