Kā pagatavot mīkstu un aromātisku šašliku. Trīs lieliski šefpavāres Jansones ieteikumi


Nelejiet marinādei klāt eļļu! Dažās receptēs gaļas marinādei aicināts pievienot eļļu, taču tam īsti nav jēgas – tieši pretēji, eļļa tikai kavēs skābuma reakcijas un gaļa marinēsies lēnāk.

Ja cepšanai izvēlēta liesa gaļa, to var nedaudz apslacīt ar eļļu pirms likšanas uz grila, tad gaļa cepšanas laikā kļūs maigāka, taču nav nekādas nepieciešamības eļļu gaļai pievienot ātrāk, iesaka šefpavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI.

Nebaidieties gaļu marinēt diennakti vai pat ilgāk. Protams, šis padoms nederēs situācijai, kad pie sulīga šašlika kārojas tikt iespējami drīz, taču, ja gaļas cepšanu plānojat savlaicīgi, nebaidieties gaļu marinādē turēt veselu diennakti vai pat ilgāk – līdz 48h.

Marinēšanas laikā tiek pārveidotas gaļas olbaltumvielas, tāpēc, ilgāk marinējoties, gaļa kļūst mīkstāka. Ievērojot higiēnas prasības, ilga marinēšana gaļai nekādā veidā nekaitē.

Ja marinējamo gaļu tur vēsumā, noslēgtā traukā, tad skābā vide pati kavē baktēriju vairošanos, un nav pamata bažām, ka pārāk ilga marinēšana var veicināt gaļas bojāšanos!

Šašliku ēdiet kopā ar dārzeņiem. Grilēta gaļa ir sātīgs ēdiens, kas gremošanas sistēmai rada nopietnu slogu, tāpēc šašliks vienmēr jāpapildina ar dārzeņiem – tie palīdzēs kontrolēt sāta sajūtu un atvieglos gaļas sagremošanu.

Vislabāk izvēlēties jebkurus svaigos dārzeņus, turklāt, jo krāsaināks būs mūsu dārzeņu šķīvis, jo vairāk dažādu vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu uzņemsim – šašliku labi papildinās tomāti, gurķi, paprika, burkāni, ziedkāposti, dažādi salāti u.c. dārzeņi – ēdiet tos, kas vislabāk garšo!

Pievienot komentāru