FOTO: Smagi slimā sunīte Rasa atņemta nevērīgiem saimniekiem, cer uz normālu dzīvi

Facebook/Liberta

Dzīvnielku aizsardzības biedrībā “Liberta” saņemts lūgums palīdzēt novārgušam sunim, kuram saimnieki nenodrošina pienācīgu aprūpi. “Policijas pārstāvji pēc mūsu lūguma devās apsekot notiekošo un nolēma par suņa atsavināšanu. Saimnieki uz jautājumu kāpēc suns ir tik vājš, spēja vien atbildēt, ka pie vainas esot tārpi,” teikts biedrības lapā “Facebook”.

Saprotams, ka ne tārpi, ne karstais laiks nav vainojams pie suņa veselības stāvokļa, bet tikai saimnieku nevērīgā attieksme un veterinārās aprūpes nenodrošināšana. Līdz ko sunīte Rasa bija mašīnā, viņa tika nogādāta klīnikā, lai veiktu izmeklējumus. Lieki piebilst, ka arī ārsti pārsteidza Rasas stāvoklis, liela auguma suns, bet sver 14.600kg.. (vēlamais svars Rasai būtu 25-30kg).

Pēc izmeklējumu rezultātiem ir skaidrs, ka Rasai ir cukura diabēts un ne pirmo mēnesi, sunītei diabēta dēļ acīm ir katarakta, viņa ir akla.

Varētu šķist, ka situācija ir drausmīga un suni vajadzētu midzināt, bet suns ar cukura diabētu ir dzīvotspējīgs un sen zināms fakts, ka arī akli dzīvnieki spēj dzīvot kvalitatīvu dzīvi, turklāt, šīs ir lietas, ar kurām IR iespēja sadzīvot arī cilvēkam.

Rasa šobrīd saņem nepieciešamos medikamentus, tajā skaitā arī insulīnu un ārstniecisko Royal Canin diabetic barību.

Aicinām ikvienu, kuram ir iespēja, atbalstīt Rasas ārstēšanu un uzturēšanu. Ja kādam ir vēlme personīgi Rasai uzdāvināt ārstniecisko suņu barību, sazinieties ar biedrību zvanot 20333571.

Pievienot komentāru